Hej hej!
Ny måndag, ny vecka!
Jag har tyvärr vaknat med en begynnande förkylning – sååååå typisk när man precis satt igång med träningen igen men det är väl så det är. Men jag försöker mota Olle i grind så det är ju inte säkert det blir värre.
I går var jag, syrran Samone och Michelle på Yindalini, jisses sådant härligt pass! Grymt bra för lymfsystemet!
Blir en repris nästa söndag. På fredagar vid 9 är det en Warm Yindalini (en extra ”boost” med hjälp från IR-värmepaneler) så den ska jag nog ta efter morgonens styrketimme.
Här kommer ett recepttips.
Fräscht och Gott!
Vill man hellre ha potatis så kan man så klart ha det, eller andra rotfrukter går ju också bra.
Vill ni ha fler recept på fläskytterfilé?
Prova dessa recepten:
Fläskytterfilé i sockerkaksform med gräddig sambalsås
Fläskytterfilé i sockerkaksform med magisk gräslökssås
Fläskytterfilé i himmelsk grönpepparsås
Fläskytterfilé i Timjansås
Skriv ut
Fläskytterfilé med kall örtsås och gulbetssallad
- Portioner: 6
Ingredienser
- 1 kg fläskytterfilé
Marinad
- 1/2 dl olivolja
- 2 msk balsamvinäger
- 1 msk tamarisoja
- 1 msk flytande honung eller mörk fibersirap
- 2 finhackade vitlöksklyfta
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
Gulbetssallad
- 1 kg gulbetor
- 1/2 dl olivolja
- 2 msk rosmarin och timjan
- salt, svartpeppar
- 100 g chevre
- 1 dl svarta urkärnade oliver
- 1 liten påse mangold (100 g ca)
- 1 paket knaperstekt bacon, i mindre bitar
Kall örtsås
- 1 dl majonnäs
- 3 dl gräddfil
- 1 dl blandade hackade örter som dill, persilja, gräslök och basilika
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- salt & peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 155 gr varmluft.
- Putsa köttet från senor och hinnor. Marinera i kylskåpet några timmar. Bryn filén i smör i het panna, den ska bara få färg.
- Skala gulbetorna och klyfta. Blanda med olivolja och krydda med rosmarin, timjan, salt och peppar och rör runt. Lägg i ugnsform tillsammans med köttet.
- Stick in en ugnstermometer och ställ in i ugnen. Tillaga köttet till en innertemperatur på ca 70 gr, ca 40-50 min. Ta ut köttet och låt vila i bakplåtspapper. Om betorna inte är klara än, låt dem gå en stund till.
Under tiden förbered såsen
- Blanda samman alla ingredienser till örtsåsen och smaka av.
- Skär upp köttet i skivor.
- När gulbetorna är klara blanda med mangold, chevre, oliver, knaperstekt bacon. Salta och peppra något.
- Lägg upp och servera
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)