Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fläskytterfilé med gorgonzolasås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1 fläskytterfilé (ca 1 kg)
Salt och peppar
2 dl vispgrädde
4 dl creme fraiche
2 msk kinesisk soya
2 msk konc. kalvfond
1 krm svartpeppar
(1 msk lingonsylt) inget måste men gott att ha i


Instruktioner

Sätt ugnen på 175 gr.
Putsa fläskytetrfilén från fett och hinnor. Salta och peppra eller krydda med valfri krydda på alla sidor.
Stek i smör i het panna så alla sidor får fin färg.
Lägg i avlång brödform. Sätt gärna en termometer i.
Koka ihop grädde, creme fraiche, soja, fond, lingonsylt, svartpeppar.
Smaka av.
Häll såsen över och sätt in mitt i ugnen. Innertemperatur 72 grader i ca 40 min.
Låt köttet vila i såsen under aluminiumfolie i ca 10 minuter.
Ta sedan upp köttet och skär i portionsskivor. Koka upp såsen igen och smaksätt gärna med gorgonzolaost av valfri mängd.