Ingredienser
2 fläskytterfiléer, putsade
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
5 dl grädde
3 dl creme fraiche
1/2 dl soja (kinesisk eller japansk)
1–2 msk dijonsenap
2 msk grönpeppar
3 msk konc. kalvfond
1–2 msk konjak (kan uteslutas men ger god smak)
smör att steka i
salt, svartpeppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 150 g.
Finhacka lök och vitlök och fräs mjuka i smör. Mortla grönpepparn.
Vispa ner grädde och övriga ingredienser till såsen. Börja med mindre senap och öka till önskad smak / styrka.
Lägg de putsade fläskytterfiléerna i en ugnsform och häll såsen över. Se till så köttet är täckt.
Sätt in i ugnen i ca 1 timme. Sätt gärna i en stektermometer, 65 grader innertemperatur ger ett saftigt kött.
Ta upp filén på skärbräda och skär i skivor, lägg tillbaka i såsen.
Servera med valfritt tillbehör.