Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fläskfilépanna med cognac och kantareller


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1200 g fläskfilé
smör att steka i
salt, svartpeppar
2 schalottenlökar
200 g svamp (kantareller, champinjoner tex)
4 dl kantarell och cognac creme fraiche
1 dl grädde (eller vatten eller mjölk men då behövs lite redning)
1 msk konjak
smaka av med lite peppar


Instruktioner

Putsa köttet och skiva i medaljonger.
Stek på hög värme, så de får fin färg. Salta och peppra.
Ta upp köttet och i samma panna lägg ner en klick smör och fräs lök och svamp.
Lägg tillbaka köttet när svampen och löken är klar. Vispa ner fraichen och vätskan och låt allt puttra ihop i ca 5 minuter. Garnera med något grönt och servera.