Fläskfilégryta med ädelost och rättikagratäng

av Åse

God middag! Har ni en bra lördag?
Här blev det ett litet oplanerat besök hos veterinären med vår kat Chili, så nu är han inlämnad för att dräneras – bitskada från annan katt. Suck, roliga pengar trots att han är försäkrad.
Men i kväll blir det desto trevligare för då blir det bebismyyyyyyyys med lille Bruno 1 månad gammal! Familjen Pecci från Karlskrona kommer och vi ska äta lite gott och bara mysa.
I går hade vi lite familjemys här. Jag och Daniel åt fläskfilégryta med ädelostsås och rättikagratäng och drack ett gott vin till det! En riktig festmåltid!! Prova!
4 portioner:
1 fläskfilé av god kvalitet
140 g kvibille gräddädel
3 dl vispgrädde
150 g färska champinjoner
1 dl valnötter grovhackade
0,5 msk tamarisoja
salt, peppar
Putsa fläskfilén och skär i skivor. Skiva champinjonerna och stek i smör tillsammans med fläskfilén. Salta och peppra. Lägg i övriga ingredienser och låt småputtra några minuter.
Åses rättikagratäng:
Rättika ca 1 kg
4 dl vispgrädde
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
3-4 dl riven gratängost
Salt, svartpeppar
Skala och skiva rättikan. Skiva löken och vitlöken. Koka upp grädde med rättika, vitlök, salt och peppar och låt koka in utan lock i ca 10 minuter. Lägg i löken och låt koka ca 5-10 minuter till.
Red gärna med lite med konjacrot om du har. Häll i smörad form och gratinera med osten. In i ugn, ca 225° i 20 minuter
 




Annons för TrendRehab

JULKAMPANJ

Min kod 56KILO ger  25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

13 kommentarer

christin nilsson 10 februari, 2013 - 18:06

Super god fläskfilé. Hade ungstekta grönsaker till och de blev godkänt även av lilla dottern :))

Svara
Åse 10 februari, 2013 - 18:26

Kul att höra!!

Svara
Åse Andersson 6 oktober, 2012 - 09:09

Hej! Jag gör alltid rättiksgratäng sen många år tillbaka. jag kan använda lite philadelphiaost i grädd/creme fraiche blandningen och sen i ugnen på 120 grader i ca 2 tim. då blir den extra krämig 🙂

Svara
Åse 7 oktober, 2012 - 08:03

Låter supergott! N

Svara
Pia 1 oktober, 2012 - 11:49

hej Åse.. kan man använda vanlig Mrs Chens soya istället? så slipper man springa och handla ”din” soya i regnet 🙂
MVH / Pia

Svara
Åse 1 oktober, 2012 - 12:41

Absolut! 🙂

Svara
therese 30 september, 2012 - 21:07

Tack för ett jätte gott recept.

Svara
Annika Duckmark 29 september, 2012 - 21:12

Hej Åse,
Mumms det ser jättegott ut. Du har otroligt fina bilder, får jag fråga vad du har för kamera?
Må så gott
Annika Duckmark

Svara
Åse 30 september, 2012 - 10:11

Hej Annika! Jag har en Canon 7D med lite olika objektiv som jag använder. Oftast sitter Canon 50mm eller Canon 30mm på huset. Må gott!

Svara
Camilla 29 september, 2012 - 19:30

Hej! Hur smakar rättika? Har jag aldrig ätit 😉
//camilla

Svara
Åse 30 september, 2012 - 10:11

Som potatis nästan när man gör den i gratäng =)) Som otillagad smakar den rädisa!! yuck!

Svara
Jenny 29 september, 2012 - 13:59

ser smaskigt ut
och vilket snygg kastrull ! Den vita. Vart kommer den ifrån?
Kram Jenny

Svara
Åse 30 september, 2012 - 10:18

Hej! Den är från Raadvad! Köpt på Iittala outlet i Höganäs.

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.