Description
Ingredienser
800 g fläskfilé
smör att steka i 1 gul lök
3 vitlöksklyftor
250 g färska champinjoner
1 röd paprika
3 dl grädde
2 dl crème fraiche
2 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
1 msk tomatpuré
salt, peppar, ev. kinesisk soja
2 dl riven lagrad, smakrik ost
bladpersilja till servering
Instruktioner
Putsa och skiva köttet. Krydda med salt och peppar. Stek i smör.
Hacka lök, vitlök, champinjoner och paprika och fräs i stekpanna.
Lägg kött och grönsaker i en lite större gryta eller panna och rör ner grädde, crème fraiche och smaksättningar.
Låt allt småputtra i ca 10 minuter. Smaka av och dra bort från pannan, rör ner osten. Servera i pannan eller lägg upp i serveringsfat.
Servera med valfritt tillbehör.
Notering
PS! Väldigt gott att tillsätta 1 dl hackad saltgurka i grytan!
- Förberedelsetid: 10 min
- Tillagningstid: 15 min
Näringsinnehåll
- Portioner: 4