Ingredienser
2 st fläskfiléer, putsade
250 g färska champinjoner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
smör att steka i
salt, peppar
80 g salami
Sås:
3 dl creme fraiche
200 gr. färskost
1 msk soja
3 msk röd pesto
salt, peppar, oregano
Topping:
3 dl riven ost riven ost
1 dl svarta oliver
4 soltorkade tomater, strimlade
1 näve ruccola
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr.
Skiva fläsket, stek i stekpanna med smör (Den ska bara få färg).
Finhacka lök, vitlök och skiva champinjoner och stek ihop i lite smör. Salta och peppra.
Lägg över fläskfilébitarna i ugnsform och lägg över champinjon- och lökfräset. Strimla salamin och lägg över.
Koka upp såsen och smaka av. Häll såsen över köttet och toppa med riven ost, strimlad soltorkad tomate och oliver. Gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter tills gratängen fått fin färg. Lägg en näve ruccola över gratängen vid servering.