Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fläskfilé med soltorkade tomater


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6-8

Ingredienser

2 st fläskfiléer, putsade
250 g färska champinjoner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
smör att steka i
salt, peppar
80 g salami

Sås:
3 dl creme fraiche
200 gr. färskost
1 msk soja
3 msk röd pesto
salt, peppar, oregano

Topping:
3 dl riven ost riven ost
1 dl svarta oliver
4 soltorkade tomater, strimlade
1 näve ruccola


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Skiva fläsket, stek i stekpanna med smör (Den ska bara få färg).
Finhacka lök, vitlök och skiva champinjoner och stek ihop i lite smör. Salta och peppra.
Lägg över fläskfilébitarna i ugnsform och lägg över champinjon- och lökfräset. Strimla salamin och lägg över.
Koka upp såsen och smaka av.  Häll såsen över köttet och toppa med riven ost, strimlad soltorkad tomate och oliver. Gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter tills gratängen fått fin färg. Lägg en näve ruccola över gratängen vid servering.