Ingredienser
- 1 blomkålshuvud, rivet och sedan mikrat i 8 minuter på full effekt.
- 1 putsad fläskfilé ca 600 g
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- smör att steka i
- 1 paket knaperstekt bacon
Sås
- 3 dl vispgrädde
- 1/2 dl chilisås, gärna med mindre socker
- 3 msk tomatpuré
- 2 msk kalvfond
- 2 msk röd pesto (creme på soltorkade tomater)
- 1 tsk sambal oelek
- 1 skvätt tamarisoja
- 1 kruka färsk timjan
- 1 röd paprika
- 1 orange paprika
- 1 dl riven lagrad ost (jag hade cheddar/mozzarella)
- 1 kvist romantica tomater
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 gr.
- Förbered blomkålsriset. Stek baconet.
- Putsa köttet och salta och peppra runt om. Bryn runt om i smör. Låt steka vidare på medelvärme i ca 15 minuter.
- Blanda grädde, chilisås, tomatpuré, fond, sambal oelek, soja och röd pesto i en kastrull. Låt koka upp. Låt koka några minuter så såsen tjocknar. Tillsätt finhackad timjan.
- Skiva köttet. Fördela blomkålsriset i en smord ugnsform och lägg det skivade köttet omlott ovanpå. Fördela baconet i bitar över. Häll såsen över. Kärna ur och fintärna paprikan. Strö över paprika, ost och lägg på en tomatkvist. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter. Servera med en god sallad!
Näringsinnehåll
- Portioner: 4