Hej söndag!
Har ni haft en fin helg so far?
Det har vi! Vi kom hem från ett dygn i Köpenhamn för några timmar sedan. Tiden gick för snabbt bara!
Så härligt att komma iväg bara vi två, men alltid skönt att komma hem så klart 🏡
I fredags gjorde jag den här smarriga gratängen! Ojoj så gott det var!
Ädelost i mat är ju så gott! Men om man nu inte gillar ädelost så fungerar det ned en annan neutralare krämig ost tex brie eller en smakrik färskost. Bara byta rakt av när det gäller mängden.
Samma gäller fläskfilén, kyckling går bra eller vegetariska alternativ,
Fläskfilé, purjolök, champinjoner och stekt bacon i botten på en ugnsfast form!
Såsen kokas snabbt upp och så fort osten smält så häller man den över.
20 minuter i ugnen, sedan KLART!
En klassisk fredagsmiddag med familjen för oss 😜
PS! Innan receptet kommer så, en påminnelse!
Passa på att nyttja min rabattkod hos Bodystore! Den gäller tom idag!
Köp för över 600 kr och få 100 kr gratis med koden 56KILO
Receptet kommer här! Skriv ut
Fläskfilégratäng med gorgonzola och bacon
- Portioner: 4-6
Ingredienser
140 g skivad bacon
½ purjolök
150 g champinjoner
800 g putsad fläskfilé
salt, peppar
smör att steka i
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 msk konc. kalvfond
2 msk dijonsenap
150 g gorgonzolaost
1 dl riven lagrad ost
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 gr.
Klipp eller skär baconet i mindre bitar och stek knaprigt. Ta upp och låt fettet rinna av på hushållspapper.
Putsa köttet och skiva det i ca 1 cm tjocka skivor. Salta och peppra.
I samma panna lägg ner en klick smör och stek köttet hastigt i het panna på båda sidor, det ska bara få färg.
Skölj purjon ordentligt, ansa den och skär i strimlor.
Skiva och fräs champinjonerna med purjon i smör.
Lägg fläskfiléskivorna i en ugnsform, lägg på nästan all bacon (spara lite till garnering) och purjo- och champinjonfräset.
Koka upp grädde, creme fraiche och rör ner gorgonzolaosten. Smaksätt med dijon och kalvfond och eventiuellt salt och svartpeppar.
Häll såsen över kött- och grönsaker och strö riven ost över.
Sätt in mitt i ugnen i 20 minuter.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
8 kommentarer
Hur långt i receptet kan rätten förberedas?
Skulle vilja servera den på dammiddag och då inte stå vid spisen på kvällen
Riktigt gott ny favorit här hemma, har aldrig testat ädelost i mat tidigare men är ju skitgott 😊Jag har testat 2 ggr en gång med kycklingbröst och en gång med lårfilé. Bytte även ut till smaksatt créme fraiche(chili paprika)
Nästa gång testar vi med fläskkött.
Ett tips: mina barn gillar inte konsistensen från svamp så jag hackade ner dom med ett tillbehör till stavmixern alla åt och ingen upptäckte svampen 😊
Hej Lennart! Tack för fin feedback! Vilket bra tips med svampen! =) Vi har också barn som inte gillar svamp 😉 Ska ta till mig och göra som du gjorde! 🌸
Denna gratäng var otroligt god! Tack!
Mysigt med en tumanhand-helg med gott att äta/dricka!
Här har det varit en lugn och skön helg. Inga tvång eller måsten. Bara njuta av ledigheten. Tvättat, påtat och skördat i trädgården, bakat, syltat, lagat mycket mat (alltid bra med matlådor i kylen), tupplurat i soffan.. Tänk att 2 dagar kan kännas som 4 ibland.
Den där rabattkoden hos Bodystore kom väldigt passande då jag behövde fylla på mitt vitamin- och mineralförråd.
Och efter tidigare tips råkade det även bli lite smått och gott hos NordicFeel..
Nu blir det soffhäng framför ”A star is born” (är säkert sist ut att se den)
Kram 💕
Ska testas snart!
Hur var vinet? Har lagt en beställning på det 😊
Ha en fin kväll 🥰
Halloj! Recension kommer till helgen på det! =) KRAM!
Spännande! Mitt kom idag så blir provsmakning till helgen 🍷 kram