Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fläskfilégratäng med ädelost och Rättikagratäng


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1 fläskfilé á 700 g
140 g kvibille gräddädel
3 dl grädde
150 g färska champinjoner
1 dl valnötter grovhackade
0,5 msk tamarisoja
salt, peppar

Åses rättikagratäng:
Rättika ca 1 kg
34 dl grädde
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
3 dl riven gratängost
Salt, svartpeppar


Instruktioner

Putsa fläskfilén och skär i skivor.
Skiva champinjonerna och stek i smör tillsammans med fläskfilén.
Salta och peppra. Lägg i övriga ingredienser och låt småputtra några minuter.

Skala och skiva rättikan. Skiva löken och vitlöken. Koka upp grädde med rättika, vitlök, salt och peppar och låt koka in utan lock i ca 10 minuter. Lägg i löken och låt koka ca 5-10 minuter till.
Häll i smörad form och gratinera med osten. In i ugn, ca 225° i 20 minuter