Hej på er!
Hoppas ni har en fin lördag so far!
Vi är nyss komna till mysiga Båstad och ska ha en härlig dag här på Hotel Skansen och deras invigning av deras nya Rooftop.
Så jag och Daniel ska ha en härlig och mysig på-tu-man-hand dag här ❤️
Jag bjuder på en gammal goding här!
Äter man inte fläsk kan man så klart erätta med kyckling eller lövbiff.
Rättika kan ersättas med kålrot, rotselleri eller min nuvarande favorit: Gulbeta!
Skriv utFläskfilégratäng med ädelost och Rättikagratäng
- Portioner: 4
Ingredienser
1 fläskfilé á 700 g
140 g kvibille gräddädel
3 dl grädde
150 g färska champinjoner
1 dl valnötter grovhackade
0,5 msk tamarisoja
salt, peppar
Åses rättikagratäng:
Rättika ca 1 kg
3–4 dl grädde
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
3 dl riven gratängost
Salt, svartpeppar
Instruktioner
Putsa fläskfilén och skär i skivor.
Skiva champinjonerna och stek i smör tillsammans med fläskfilén.
Salta och peppra. Lägg i övriga ingredienser och låt småputtra några minuter.
Skala och skiva rättikan. Skiva löken och vitlöken. Koka upp grädde med rättika, vitlök, salt och peppar och låt koka in utan lock i ca 10 minuter. Lägg i löken och låt koka ca 5-10 minuter till.
Häll i smörad form och gratinera med osten. In i ugn, ca 225° i 20 minuter
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
5 kommentarer
Mycket gott!
Tack för feedback!
Hur funkar det med invigning, hotell, antal människor, distans och pandemin?
Går hur bra som helst. Som på alla hotell, restauranger etc just nu så är det avstånd som gäller och ingen trängsel.
Så passande recept när jag precis plockat fram fläskfilé från frysen. Och så blir det nog nypotatis eller pressad potatis till.
Längtar redan till middagen!
Njut myshelgen!