Hittade ett recept på Tasteline som jag moddade om. Åhåååååå vilken fullträff! Vitlöken och basilikan harmoniserar sååå bra!
4 personer á 6.5 pts
600 g fläskfilé
2 tomater
2 milda mat Extra
2 vitlöksklyftor
1 tsk olivolja
Italiensk kalvfond med basilika efter smak
Färsk basilika (den ska vara färsk! Ej i kryddburk)
Potatis
Dela potatisarna på tvären och lägg i långpanna på bakplåtspapper. Spraya eller pensla med lite olivolja. Krydda med allkrydda eller flingsalt och sätt in i ugnen, ca 220 g.
Skär ett litet kors i tomaternas skal och skålla dem i kokande vatten i ca 15 sekunder, spola kallt och skala.
Dela tomaterna och gröp ur kärnorna. Skär tomatköttet i fina tärningar.
Hacka vitlöksklyftorna. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs vitlöken tillsammans med tomattärningarna i ca 1 minut. Tillsätt Mildan och fonden efter smak. Låt koka ihop sakta i 7-8 minuter. Lägg i basilika.
Håll såsen varm.
Skär fläskfilén i 3 cm tjocka skivor, tryck till dem med handen. Salta och peppra, pensla med olivolja. Grilla eller stek fläskfilémedaljongerna ca 4 minuter på varje sida. Servera med tex en tomatsallad och potatisen och gärna lite vitlöksbröd och ett gott glas rödvin 🙂
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
17 kommentarer
Åh, så gott det där ser ut! Ska kolla om sambon tycker vi kan äta det i helgen 🙂
Åh massa pepp till dig nu goding!! pusspuss!
[quote comment=”14480″]Yummi!…ser tokgott ut..måste testa detta..I looove dina recept ;P
..och idag kör jag igång igen såå måste leta massvis med inspiration nu så jag inte kör av vägen igen;)
Puss och hej :)[/quote]
Yummi!…ser tokgott ut..måste testa detta..I looove dina recept ;P
..och idag kör jag igång igen såå måste leta massvis med inspiration nu så jag inte kör av vägen igen;)
Puss och hej 🙂
Yummi!!!
mmm,det ser också gott ut,speciellt potatisen!!
Åh så gott! Jag modifierade receptet lite till, strimlade fläskfilén och fräste, gjorde såsen men hade i lite krossade tomater och tomatpuré istället för skållade tomater. Vips blev det värsta goda söndagspastasåsen! *yummie*
Mmm ser fantastiskt gott ut!
Mums. Jag älskar tomat/vitlök/basilika etc. Jag brukar göra nåt liknande med ostfyllda färsbiffar som är smaksatta med Keldas Tomat/cremefraiche/basilika sås. Sen gör jag sås på resten, serverar med färsk pasta och ruccolasallad 🙂 (Typ) 😉
kram snuttan!
Åh, det vattnas i munnen när man tittar på fotot. Finns inget bättre än fläskfile med härlig sås! Mumma! det här ska jag absolut prova.
Åh tack vännen! Gulligt sagt av dig 🙂
[quote comment=”14460″]Måste bara inflika med, va kul med ett nytt foto av dig. Riktig fräscing 🙂
Kram[/quote]
Måste bara inflika med, va kul med ett nytt foto av dig. Riktig fräscing 🙂
Kram
Mums,lät jättegott! Fläskfilé är en av mina favoriter, likaså basilika, ska provas snarast! Tack för tipset! Ha en bra helg! /Cathrin
Lät jättegott! Basilika är en av mina absoluta favvokryddor! Ska testa receptet med litta kylling, för oss som inte äter nöff nöff 😉
Pöss
Det ska jag testa, lätt gott!
Kram
De är pixlade själv, men låna du dem 🙂
[quote comment=”14453″]Ser ut gott! 🙂
Du Åse, jag tänkte höra med dig… Har du själv pixlat stjärnorna eller har du lånat de någonstans? Kan jag få låna stjärnorna kanske? :)[/quote]
Ser jätte gott ut!! 🙂
Ser ut gott! 🙂
Du Åse, jag tänkte höra med dig… Har du själv pixlat stjärnorna eller har du lånat de någonstans? Kan jag få låna stjärnorna kanske? 🙂