Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fläskfilé i sockerkaksform med mango chutneysås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 3 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1 fläskfilé eller fläskytterfilé
Salt och peppar
smör att steka i
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
2 msk japansk soya (eller 1 msk kinesisk)
2 msk konc. kalvfond
1/2 msk sambal oelek (börja med mindre mängd)
1 dl mango chutney
1 stor röd paprika
salt, peppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 175 gr.
Putsa fläskfilén och salta och peppra. Stek på alla sidor i lite smör och lägg sedan över i sockerkaksform.
Vispa ihop grädde, crème fraiche, sambal, mango chutney, fond och soja. Koka ihop. Skär paprikan i mindre bitar och rör ner i såsen. Häll såsen över och sätt in mitt i ugnen. Innertemperatur 72 grader tar ca 40 minuter.
Låt köttet vila i såsen under aluminiumfolie i ca 10 minuter.
Ta sedan upp köttet och skär i portionsskivor. Servera med såsen och valfritt tillbehör.