Fläskfilé i krämig dragon- och senapssås

av Åse

Hej på er!

Hoppas ni njuter av er lördag! ❤️

En god och enkel helgrätt kommer här!
Tips! Byt ut mot kyckling om det uppskattas mer.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fläskfilé i dragon- och senapssås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

Ingredienser

1000 g fläskfilé
smör, att steka i
salt & peppar
250 g champinjoner
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1,5 msk kalvfond
1,5 msk dijonsenap
1 msk svart vinbärsgelé
3 tsk torkad dragon
2 msk vitt vin
salt, peppar


Instruktioner

Putsa fläskfilén och skär i ca 3 cm skivor. Stek i smör tills skivorna fått fin färg, salta och peppar under tiden.
Lägg på fat. I samma panna stek champinjonerna utan ytterligare fett.
När champinjonerna fått fin färg, lägg i filéerna. Rör ner övriga ingredienserna och låt allt puttra ihop i ca 5 minuter.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6

3 kommentarer

Gun Kallin 9 januari, 2021 - 22:08

Fläskfile grytan var så god och såsen är ju himmelsk.Serverade med grönsakstimbaler. Tack, kommer absolut att lagas fler gånger.






Svara
Kristina 18 oktober, 2020 - 00:08

Vilket trevligt recept! En fråga / för hur många personer räknar du med i dina recept?

Svara
Åse 18 oktober, 2020 - 14:13

Hej! 6 personer 🙂

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.