Ingredienser
1 knippe salladslök
2 morötter
sparrisknoppar (ca 4 cm)
smör till stekning
3 dl vitt vin
4 dl vatten
2 tärningar fiskbuljong, gärna eko (alt fiskfond)
1,5 msk koncentrerad hummerfond
2 msk tomatpuré
5 dl grädde/kokosgrädde
cayennepeppar efter smak
400 g lax
400 g torskfilé
salt, vitpeppar
1 dl stark mjukost alt färskost (kan uteslutas men reder och skapar god smak)
1/2 pressad citron
10–12 romanticatomater i små klasar
Topping:
1 knippe dill
500 g oskalade räkor
Vitlökssås:
Creme fraiche blandat med riven vitlök, salt och peppar.
Instruktioner
- Skär salladslöken i mindre bitar, skala morötterna och skär dem i slantar. Skär bort det mesta av sparrisens stam (spara och ha i sallad!) och behåll ca 4 cm av knoppen.
- Fräs allt i smör/kokosolja några minuter. Häll sedan ner vitt vin, vatten, grädde, buljong och fond. Smaka av med cayennepeppar och ev. salt och vitpeppar.
- Låt puttra i några minuter medans torsk och lax skärs i bitar om 3 cm.
- Rör ner mjukosten, fisk och tomater och låt puttra i ca 5 minuter.
- Servera med klippt dill, vitlökssås och skalade räkor
Näringsinnehåll
- Portioner: 6