Ingredienser
4 portionsbitar laxfilé
1 gul lök, hackad
3 vitlöksklyftor
1 fänkål
1 paket saffran
1 morot
5 potatisar ( kan bytas mot rotselleri)
8 dl vatten
1 burk / paket krossade tomater
2 dl vitt vin
2 dl grädde
3 msk fiskfond eller 2 fiskbuljongtärningar
1 apelsin, saften
Salt, peppar
1 tsk timjan
Olivolja
Instruktioner
Finhacka lök och vitlök. Skör bort blast och botten på fänkålen och strimla. Tärna potatisen och skär moroten i tunna slantar.
Fräs grönsakerna i lite olivolja eller smör. Lägg över i gryta och häll på tomatkross, vatten och fond. Låt koka i 15 minuter. Häll i vin, grädde och apelsinsaft. Smaka av med salt, peppar och timjan.
Låt koka i 10 minuter till.
Skär laxen i bitar om 3 x 3 cm och rör ner försiktigt. Låt sjuda i 2-3 minuter.
Servera med lite smetana och färsk timjan .