Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fiskgryta med tomat och fänkål


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4-6

Ingredienser

4 portionsbitar laxfilé
1 gul lök, hackad
3 vitlöksklyftor
1 fänkål
1 paket saffran
1 morot
5 potatisar ( kan bytas mot rotselleri)
8 dl vatten
1 burk / paket krossade tomater
2 dl vitt vin
2 dl grädde
3 msk fiskfond eller 2 fiskbuljongtärningar
1 apelsin, saften
Salt, peppar
1 tsk timjan
Olivolja


Instruktioner

Finhacka lök och vitlök. Skör bort blast och botten på fänkålen och strimla. Tärna potatisen och skär moroten i tunna slantar.
Fräs grönsakerna i lite olivolja eller smör. Lägg över i gryta och häll på tomatkross, vatten och fond. Låt koka i 15 minuter. Häll i vin, grädde och apelsinsaft. Smaka av med salt, peppar och timjan.
Låt koka i 10 minuter till.
Skär laxen i bitar om 3 x 3 cm och rör ner försiktigt. Låt sjuda i 2-3 minuter.
Servera med lite smetana och färsk timjan .