Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fiskgryta med curry och kokos


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 tsk sambal oelek
1 msk tomatpuré
1 msk färskriven ingefära
1/2 tsk salt
2 msk Curry Mango (går bra med vanlig curry också)
1 msk olja (tex naturell kokosolja)
800 ml kokosgrädde
6 portionsbitar torsk
2 msk fishsauce
1 lime, saften
ev. koriander eller citronmeliss


Instruktioner

Skölj och strimla purjolöken.
Finhacka vitlöksklyftorna.
Skär paprikan i mindre bitar.
Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller gryta på medelhög värme.
Tillsätt purjolöken och vitlöken. Fräs tills de mjuknar.
Rör ner tomatpuré, curry och sambal oelek. Låt kryddorna stekas i oljan i 1 minut för att frigöra smakerna.
Lägg i paprikan och fräs i 1-2 minuter.
Häll i kokosgrädden och låt allt koka upp. Smaka av med salt.
Lägg i portionsbitarna av torsk. Sänk värmen och låt curryn sjuda försiktigt i cirka 5 minuter tills torsken är varm och tillagad.
Tillsätt fisksås och limejuice. Rör försiktigt om och justera kryddningen vid behov.
Servera fiskcurryn med ris eller blomkålsris och/eller stekt pak choi
Toppa med färsk koriander.