Ingredienser
6 portionsbitar laxfilé eller torskrygg
2 stora morötter
1 liten gul lök
400 g Kavli kräftost
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 msk tomatpuré
1,5 msk skaldjursfond alt 1 fiskbuljongtärningar
1 dl vitt vin
1 burk kräftstjärtar i lake ca 170 g
1 knippe hackad dill
salt, peppar, cayennepeppar
smör att steka i
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 gr.
- Lägg filéerna i en ugnsform och salta och peppra.
- Riv morötterna och finhacka löken.
- Fräs morötterna och löken i lite smör.
- Rör ner grädde, creme fraichen och mjukosten. Rör sedan ner fond/buljong, vitt vin, tomatpuré och grovhackade kräftstjärtar. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar, det ska vara lite sting i den!
- Häll över laxen och grädda i ugnen i ca 15-20 minuter.
- Servera gärna med rotfruktsgratäng och en god sallad!
- Jag toppade även med lite skalade räkor.
Näringsinnehåll
- Portioner: 6