Ingredienser
1 purjolök
200 g svamp, färsk. t ex champinjoner
1 msk smör
8 torskryggfiléer
1 citron, saften
1 kruka (eller förpackning) gräslök
1 kruka dill, finklippt
salt, vitpeppar
Persillade
2–3 tsk lökpulver
5 dl crème fraiche
4 dl prästost, riven
salt, peppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 gr.
Tina torsken om den varit fryst, torka av med hushållspapper.
Skiva champinjonerna, skär av blasten på purjon och botten och dela på tvären, skär sedan i skivor. Hetta upp en panna och läg nr champinjonerna. Stek på lite mer än medelvärme tills svampen vätskats ur. Lägg ner purjon och en klick smör och stek tills allt fått lite färg. Salta och peppra lite. Lägg i botten på en ugnssäker form. Krydda och pressa citronen över.
Lägg fisken ovanpå. Blanda ihop creme fraiche och ost och salta och peppra lite. Bred röran ovanpå fisken. Sätt in i ugnen i ca 20-25 minuter tills gratängen fått fin färg.
Servera med valfritt tillbehör.