Hej hej på er!
Detta VÄDER, jag blir helt slö, slapp och likgiltig! Behöver SOL, frisk luft, LJUS!
Konstant regn här i Skåne, såååå deprimerande!
Minns inte en höst/vinter som det regnat så mkt här som denna 😣
Här kommer ytterligare ett torskrecept.
Jag hade torskryggfiléer men det går lika bra med torskblock eller annan vit fisk.
Purjolök och svamp ihop är ju så gott! Och speciellt purjo i fisk är YUM!
Jag kryddade med salt, vitpeppar, persillade och lökpulver, och pressade 1 citron över, det är valfritt vilka kryddor man har men denna kombon passar bra till fisk.
En göttig röra på creme fraiche och lagrad ost får sällskap av gräslök och dill. Fräscht!
Kokta (al dente) morötter är underskattat! Som blandas med olivolja, salt, peppar och klippt krasse! BÄST!
Receptet kommer här, nu ska jag krypa ner i jacuzzin och värma mig. Kom nyss hem från frissan, blöt som en katt!
Skriv utFiskgratäng i smakrik örtsås
- Portioner: 8
Ingredienser
1 purjolök
200 g svamp, färsk. t ex champinjoner
1 msk smör
8 torskryggfiléer
1 citron, saften
1 kruka (eller förpackning) gräslök
1 kruka dill, finklippt
salt, vitpeppar
Persillade
2–3 tsk lökpulver
5 dl crème fraiche
4 dl prästost, riven
salt, peppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 gr.
Tina torsken om den varit fryst, torka av med hushållspapper.
Skiva champinjonerna, skär av blasten på purjon och botten och dela på tvären, skär sedan i skivor. Hetta upp en panna och läg nr champinjonerna. Stek på lite mer än medelvärme tills svampen vätskats ur. Lägg ner purjon och en klick smör och stek tills allt fått lite färg. Salta och peppra lite. Lägg i botten på en ugnssäker form. Krydda och pressa citronen över.
Lägg fisken ovanpå. Blanda ihop creme fraiche och ost och salta och peppra lite. Bred röran ovanpå fisken. Sätt in i ugnen i ca 20-25 minuter tills gratängen fått fin färg.
Servera med valfritt tillbehör.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
10 kommentarer
Otroligt gott
Hej har lagat denna fantastiska fiskgratäng två gånger till gäster väldigt väldigt gott!
ska nu göra den igen. min fråga är hur mycket kan jag förbereda dagen innan?
Tack för ditt snabba svar, Marlise
Hej Marlise! Jag tycker att du kan förbereda allt och bara skjutsa in den i ugnen sedan!
Fisk e så gott! Detta ska testas!
Hoppas du gillar! P&K
Såå gott det ser ut det måste jag prova .Tack för dina smarriga recept kram
Ha ha, tinade torsk imorse och gick in här för att söka fram ett gott recept på torsk. Behövde ju inte ens söka, testar såklart detta. Tack 👍🏻🙂
Haha! Härligt Sofi! 🐟
Och gott blev det 👌🏻
Vi hade stekta padrones, ugnsstekt tomat, picklad rödlök till 🙂
Vad härligt att det smakade! Åh ljuvliga tillbehör! Supertips!