Ingredienser
200 gr. vit fisk
200 gr. lax
1 ägg
1 hackad gul lök
4 hackade vårlökar
2 msk hackad dill
skal och saft av ½ citron
1 tsk salt
1 krm citronpeppar
olja och smör att steka i
Tartarsås
½ kruka dill
½ gul lök
1 dl cornichoner
3 msk kapris
1 dl majonnäs
½ dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
1 krm cayennepeppar
salt och peppar
Till servering
4 salladsblad
1 gul lök
2 tomater
Instruktioner
- Börja med såsen:
- Hacka dill och lök. Finhacka cornichoner och kapris.
- Blanda samtliga ingredienser och ställ såsen kallt, gärna över natten.
- Kör ingredienserna till fiskburgarna till en jämn smet i en matberedare
med S-kniv. - Forma fyra burgare.
- Stek burgarna i olja och smör tills de fått en gyllenbrun yta.
- Servera burgarna i salladsblad eller ostbröd med lökringar,
tomatskivor och tartarsås.