Fishtaco / Sojalax med tillbehör i salladsblad

av Åse

Hej hej på er!

Måste tipsa er om detta som vi åt i fredags. MUMS alltså!
Sojamarierad stekt lax är SÅ gott och ett hälsosamt alternativ till tacos.

Marinera laxen och ställ kallt under tiden.
Nick’s påverkar blodsockret mindre än honung men det är valfritt!

Välj en neutral olja, avokadoolja är gott i!

Laxen går snabbt att steka, blir SÅ god!

Sedan är det bara att duka fram tillbehören efter smak.
Till barnen blev det fishnuggets, det går bra med torskblock som man panerat i tex ägg och panko också om man inte vill köpa färdiga.

Citronpicklad rödlök gör ni enkelt själv!

YUM YUM YUM!
Prova nu det här!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fishtaco / Sojalax med tillbehör i salladsblad


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

ca 600 g  laxfilé
1 vitlöksklyfta, finriven
1 msk färsk ingefära, riven
1 msk  honung eller fibersirap
1/2 dl ljus japansk soja
lite Sesamolja
1 msk rapsolja eller annan neutral olja
lite salt

Mangosalsa:
250 g fryst mango
2 st avokado, i tärningar
1/2 rödlök, finhackad
1/2 gurka, i tärningar
1  lime, saften^
lite Chiliflakes
1 msk  neutral olja
salt och peppar

Sweetchili- och limesås:
3 dl gräddfil alt grekisk yoghurt
3 msk sweet chili
1/2 pressad lime + skalet av 2 lime
smaka av med salt och peppar

Chipotlemajonnäs:
1 ägg
11,5 dl rapsolja
1 tsk dijonsenap
2 tsk äppelcidervinäger
(alt 2 dl färdig majonnäs)
2 msk chipotlepasta

Tillbehör: Mindre Salladsblad, koriander, picklad rödlök, skalade räkor


Instruktioner

Skär laxen i bitar om 2-3 cm, blanda ihop med marinaden och ställ kallt.
Blanda ihop ingredienserna till såsen. Ställ kallt.
Blanda ihop ingredienserna till mangosalsan.
Gör majonnäsen: Lägg alla ingredienserna i en hög, smal bägare. Ställ ner stavmixern på botten och sätt på. Stå still med mixern några sekunder och börja sedan vicka fram och tillbaka tills all olja blandats i. Blanda ner chipotlepastan.
Stek laxen i stekpanna på hög värme, laxen kommer att få en lätt sotad yta.
Servera direkt.

1 kommentar

Ingmari Engberg 1 oktober, 2024 - 13:41

Å vad gott det ser ut. Detta måste jag verkligen pröva.

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.