Ingredienser
- 6 ägg
- 125 gram smör
- 2,5 dl fet yoghurt
- 250 g keso *
- 3,5 dl mandelmjöl
- 1 dl kruskakli
- 1/2 dl sesamfrön
- 1 dl solroskärnor
- 4 dl pofiber
- 4 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- 3 tsk bakpulver
- 2 tsk salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 gr.
- Blanda de torra ingredienserna. Vispa äggen pösiga (det tar en stund). Smält smöret. Vispa ner smör och yoghurt/keso i äggen och för att undvika kesokornen så körde jag med stavmixern ett tag. Rör till sist ner de blandade torra ingredienserna. Lägg bakpapper i en brödform, klicka ut degen. Pensla med ägg och strö sesamfrön över. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter. (innertemp 90 grader). Känn efter med sticka att den är klar. Låt gärna brödet stå kvar på eftervärme en kvart.
Notering
- * Det går att ta sammanlagt 5 dl fet yoghurt också.
- Per skiva: 172 kcal, 6.8 g protein, 2.8 g kolhydrater, 14.6 g fett
Näringsinnehåll
- Portioner: 20