7,6K
I bakgrunden syns min nya Stelton brödburk!
Materialet är melamin och locket är i bambu! Det roliga är att man kan använda locket som skärbräda också.
Skriv ut
Jag åt min skiva bröd med julskinka, majjo och skånsk senap *hooked* =)
Hej!
Det doftar såååå gott av nybakat bröd i mitt kök.
Det var dags att fylla på frysen med bröd så jag satte igång brödet direkt efter det att jag fått i väg barnen till skolan.
Jag gillar generellt bröd med textur så därför så tänkte jag anpassa mitt populära Fomfranska lite! Och det blev riktigt bra!
I bakgrunden syns min nya Stelton brödburk!
Materialet är melamin och locket är i bambu! Det roliga är att man kan använda locket som skärbräda också.
Skriv ut
Fiberfranska LCHF
Ingredienser
- 6 ägg
- 125 gram smör
- 2,5 dl fet yoghurt
- 250 g keso *
- 3,5 dl mandelmjöl
- 1 dl kruskakli
- 1/2 dl sesamfrön
- 1 dl solroskärnor
- 4 dl pofiber
- 4 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- 3 tsk bakpulver
- 2 tsk salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 gr.
- Blanda de torra ingredienserna. Vispa äggen pösiga (det tar en stund). Smält smöret. Vispa ner smör och yoghurt/keso i äggen och för att undvika kesokornen så körde jag med stavmixern ett tag. Rör till sist ner de blandade torra ingredienserna. Lägg bakpapper i en brödform, klicka ut degen. Pensla med ägg och strö sesamfrön över. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter. (innertemp 90 grader). Känn efter med sticka att den är klar. Låt gärna brödet stå kvar på eftervärme en kvart.
Notering
- * Det går att ta sammanlagt 5 dl fet yoghurt också.
- Per skiva: 172 kcal, 6.8 g protein, 2.8 g kolhydrater, 14.6 g fett
Näringsinnehåll
- Portioner: 20
Jag åt min skiva bröd med julskinka, majjo och skånsk senap *hooked* =)
Annons för TrendRehab
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
18 kommentarer
Hur tror du det funkar att använda det här brödet till smörgåstårta? Eller tror du formfranskan blir bättre då.?
Ser väldigt gott ut i vilket fall
Då blir formfranskan bäst tror jag.
Jag skulle ha bakat fiberfranska till jul men Kruskakli finns inte här. Vad ska jag använda istället?
Tack för svaret Åse.
Du kan utesluta men då blir strukturen mer som formfranskan.
Vilken storlek är det på formen?
1,5 liter
Det ska jag testa idag! Försöker att göra ett bröd som barnen också kan gilla! 😉
hur förvarar du brödet? I plastpåse? Frys? Kyl?
Frys!
Oj, vad gott det ser ut. Upplever du att brödet blir fast i konsistensen eller åt det ”äggiga” hållet?
Krusaki har jag inte hittat på mina Ica butiker. Vart finns det eller går det byta?
Kungsörnens kruskakli bör finnas i ordinarie sortiment bland mjöler. I detta receptet behövs det för att få denna textur.
Okej. Får leta mer. Såg gott ut
Ser mycket gott ut! Måste testas men tänkte även testa ditt vörtbröd. Ha en bra dag!
Åh my……… Detta ser galet gott ut. Ser ut som om du rostat brödet. Måste vara fantastiskt smarrigt. 🙂
Önskar dig en trevlig dag! Kramar!
Yes det är rostat! =) Detsamma fina du! KRAM