Positivt med sommarens lättja är att jag har fått lite nytändning till att laga mat! Och HÄLSOSAM mat för självklart så hur gott och trevligt det än är med liberalare intag av mat & dryck så är det ju inte så att det bygger en hälsosam kropp direkt 😅 Men värt lite extra fluff etc, det är många månader på året som bygger en hälsosam kropp och en kortare tid med extra av allt är inte hela världen. Men nu vill både kropp och knopp ha god hälsosam mat!
När Jenny & Robert kom hit så hade de med sig norrländska godsaker som lapplandssmör, torkat renkött, hemmagjord hjortronsylt och den här goda grillosten från Malgomajgården i Wilhemlmina!
Jenny tipsade om att lägga den i folie på grillen så det gjorde vi!
Fungerar med vilken grillost som helst ju!
Jag hade strimlad rödlök, hackade tomater, riven vitlök, olivolja oh färsk timjan på!
Lade på grillen occh grillade under tiden som köttet tillagades.
Jag grillade Entrecote, min absoluta favoritköttdetalj att grilla tillsammans med kycklinglårfilé.
Penslar med grillolja, salt och peppar och grillar på het värme på 2 minuter på varje sida.
Till detta hade vi en fetaoströra som blir ljuvligt god!
Personligen köper jag oftast vitosst istället för feta, nämligen Apetinas i tetra för den är såååå krämig och god men även Larsas Oriental White som också är fantastiskt god! Så HÄR ser den ut.
Skål HÄR
Detta blev så himla gott!
Funkar lika bra till kyckling eller till vegetariska alternativ som tex grönsaksbiffarna!
Tallrik HÄR
Här kommer receptet!
Skriv utFETAOSTRÖRA
- Portioner: 2-4
Ingredienser
100 g vitost som feta
200 g creme fraiche
1 finriven vitlöksklyfta
lite salt, svartpeppar
1 tsk torkad timjan
olivolja
Instruktioner
Blanda ihop ingredienserna och ringla lite olivolja över.
3 kommentarer
Fetaoströra, mm inte fel 😋. Tror jag tar och rör ihop det jag med😀. Passar säkert till en laxfilé 🥹 🐟
Det kommer vara jättegott till lax! Du kan även ta röran och bred på laxen, gratinera sedan i ugnen! YUM!