4,5K
Skalar bara de färska rödbetorna och klyftar. Olivolja, salt & peppar och in i ugn på ca 200 g tills de är mjuka. Skriv ut
Hej hej!
Ingen prisvinnande bild direkt men den här klassikern måste jag tipsa er om.
Den här gör jag både med lax och kyckling – så enkelt, snabbt och ljuvligt gott!
Skalar bara de färska rödbetorna och klyftar. Olivolja, salt & peppar och in i ugn på ca 200 g tills de är mjuka. Skriv ut

Fetaostgratinerad kyckling
- Portioner: 2
Ingredienser
2 kycklingfiléer
1 msk kinesisk soja
1 msk olivolja
salt, peppar
100 g fetaost
1 dl turkisk eller grekisk yoghurt
1 vitlöksklyfta, pressad
2–3 tsk torkad timjan
salt, peppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 gr.
Marinera kycklingfiléerna i lite olivolja, kinesisk soja och vitlök.
Låt vila i kylskåpet en stund.
Rör ihop fetaost, yoghurt och timjan. Smaka av med salt & peppar. Bred över kycklingfiléerna.
Gratinera i ca 25 minuter.
Servera med valfritt tillbehör
Annons för TrendRehab
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på ALLT. Även på redan nedsatta priser
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på ALLT. Även på redan nedsatta priser
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)

4 kommentarer
Hej!
Tack för en trevlig blogg med många goda recept. Jag vet inte riktigt vad som har hänt med din blogg för när jag läser får jag bara upp ett inlägg. Det går inte att scrolla vidare. Klickar jag på arkiv får jag ändå bara upp ett inlägg. Är det fler som har samma problem som jag?
Hälsningar, Yvonne
Hej Yvonne!
Hur länge har det varit så?
Vad sitter du med för enhet?
Ååååå, jag älskar den här gratineringen på lax, gör det jätteofta. Nu ska jag testa med kyckling också. Jag har inte ens tänkt tanken att testa med annat än lax för jag tycker det är så gott på laxen.
Tack för tipset! 🙂
Eller HUR!? 🥰