Ingredienser
6 stycken chorizos med högt köttinnehåll
150 g fetaost
1 rågad matsked strimlad soltorkade tomater
1 dl färska basilikablad
salt, peppar
4 msk creme fraiche
Tomatvitkål
1/2 finhackad gul lök
2 msk olivolja
400 g krossade tomater
(1/2-1 dl creme fraiche)
1/2 tsk salt
1/2 tsk honung
2 msk tomatpuré
1/2 vitkålshuvud
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr.
Blanda fetaost, creme fraiche, hackad basilika med soltorkade tomater, salt och peppar.
Skär skåror i chorizon (fickor) och fyll med cremen. Lägg form och sätt in i ugnen för att gratineras i 30 minuter.
Hacka löken och fräs mjuk i olivoljan på medelstark värme. Lägg i krossade tomater, tomatpuré, salt, honung och vitkål och koka mjuk på medelstark värme i ca 10 minuter. Även gott att röra ner creme fraiche för lite krämighet.