Fetaostbiffar i medelhavssås

av Åse

Goda biffar som passar till det mesta!

4 personer á 7,5 pts

Biffar:
600 g 10% nötfärs
100 g 23% feta
Halv kruka färsk basilika
2 vitlöksklyftor
1 ägg
En skvätt matgrädde
Salt, peppar, Knorr Pizza och Pastskrydda

Sås:
1 burk Creme Bonjour Cuisine tomat och medelhavsörter
2 dl matgrädde
1/2 dl vitt vin
salt, peppar
1 köttbuljong
2 finhackade scharlottenlökar stekta i samma fett som biffarna.

Gör biffarna och stek dem i smör. Tag upp biffarna och stek löken, låt löken rinna av på hushållspapper och torka av pannan. Lägg tillbaka löken och lägg i ingredienserna till såsen, koka upp och lägg sedan i biffarna igen och låt puttra under lock ett tag.

010

011

Annons för TrendRehab

JULKAMPANJ

Min kod 56KILO ger  25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

19 kommentarer

Maria 11 oktober, 2009 - 21:28

Rättelse: i stället för Creme Bonjour Cuisine tomat och medelhavsörter blev det Creme Fraiche gourmet soltorkad tomat & fetaost, mycket god!!!

Svara
Maria 11 oktober, 2009 - 21:27

Åh, så gott detta var, vi åt det till middag idag!!! Tyvärr fanns inte Creme Bonjour Cuisine tomat och medelhavsörter så det fick bli med Creme Bonjour Cuisine tomat & fetaost i stället, mycket gott!!!

Svara
Mia 24 maj, 2009 - 20:07

Dessa biffar lagade vi häromdagen och de var helt otroligt goda! Hela familjen älskade dem och de kommer nog att lagas ofta här hemma. Ska prova med lammfärs nästa gång, måste bli himmelskt. Tack för alla dina härliga recept, man blir så inspirerad!!!
Hälsningar Mia i Rydebäck

Svara
Åse 25 maj, 2009 - 10:06

Vad roligt att höra!!
Jag är just nu inne i en nötfärsbiffs period ;))) Tycker dte är så enkelt och gott att ta lite 10% färs, krydda med lite olika kryddor, ostar etc. Man kan göra så mkt ju!!

Svara
Camilla Paleologou 11 maj, 2009 - 09:01

ÅÅÅhh vad goda dessa blev, gjorde i och för sig bara ”vanliga” biffar men såsen var WOW…maken typ slickade tallriken…:) Jag har börjat göra broccolimos oxå till många måltider istället för pasta och potatis! Poppis det med, Izabelle (min äldsta dotter) ÄLSKAR det.
Detta lär vi göra fler gånger!
Tack för alla GODA recept..
Kramiz
Camilla (Joannas mamma) 🙂 kanske fjantigt att skriva det varje gång, men bara så du vet vem jag är!!!

Svara
Åse 11 maj, 2009 - 09:17

Haha nejdå, jag vet vem du är vännen =))
Vad roligt att ni gillade framförallt såsen!! :)) KRAM

Svara
ak74 2 maj, 2009 - 07:29

Det fanns inte Creme Bonjour Cuisine tomat och medelhavsörter när jag skulle handla, så det fick bli den med vitlök och örter istället oxå super gott.Tack än en gång för alla fina mat tips går in här mest varje dag och blir så inspirerad varje gång.

Svara
isabeli 28 april, 2009 - 12:12

Åhhh så himla gott det ser ut.

Svara
Lejonlilja 27 april, 2009 - 17:36

Har nu provat denna underbara rätt!
Verkligen gott!

Svara
Åse 27 april, 2009 - 18:02

Vad kul att det smakade!

Svara
jenco 23 april, 2009 - 19:31

Detta blir söndagsmiddagen!!
Tackar 🙂

Svara
mammaliv 23 april, 2009 - 16:50

Åh smarrigt! Det där måste jag verkligen testa! Jag som är förtjust i allt med fetaost 😉

Svara
Linruz 23 april, 2009 - 05:26

Mums det ser urläckert ut!!!
Kram kram

Svara
Ullis E H 22 april, 2009 - 21:21

Oj va gott det såg ut. Men hur mycket färs var det tänkt till 4 p? 400g?

Svara
Åse 23 april, 2009 - 07:39

Oj det glömde jag ju! 600 g till 6 personer!

Svara
Jessica 22 april, 2009 - 19:46

MUMS!. Gjorde fetaostbiffar senast i måndags.
Vi är helsåda på det. Måste absolut testa med din sås!!

KRAAM

Svara
Aika 22 april, 2009 - 19:30

Yummi yummi!

Svara
Dessi 22 april, 2009 - 19:26

Mmm vad gott det ser ut! Måste testa 🙂

Svara
Liz 22 april, 2009 - 19:24

Gott,gott!!

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.