Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Festgryta


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

600 g kycklingfiléer
1 pkt bacon
250 g champinjoner
4 små steklökar
2 msk kycklingfond
2 msk tomatpuré
1 msk dijonsenap
1 msk vinbärsgelé (kan ersättas med fibersirap)
2 tsk paprikapulver
2 tsk curry
½ tsk chiliflakes
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche (kan ersättas med kokosgrädde)
ev 12 dl vatten eller mjölk
12 msk japansk soja
Salt, peppar
matfett att steka i


Instruktioner

Skär kycklingen i större bitar.
Stek kycklingen tillsammans med bacon skuren i mindre bitar. Lägg över i gryta.
Skiva champinjonerna. Skala steklökarna och halvera dem.
Fräs champinjoner och lök i i samma panna som kycklingen och baconet, rör ner tomatpuré, kryddor, vinbärsgelé och dijonsenap. Lägg över i grytan.
Finhacka paprikan. Pressa vitlöken, blanda ner i grytan. Rör ner creme fraiche och kycklingfond och låt koka upp.
Smaka av med salt och peppar och lite soja.
Späd eventuellt med mer vätska. Låt alt puttra i ca 10 minuter.