FESTGRYTA

av Åse
Annons / Reklam för Adlibris och min egna bok

Good morning!

Frost ute men det känns verkligen på ljuset att vi går mot ljusare tider! Ljuset flödar in i uterummet och växterna trivs som fisken i vattnet =)


Vanliga frullen =)

Djuren lapar sol, myyyyyyys!

Nu börjar mina palettblad gå från sin halvtråkig gröna färg mot knallcerise! Jag har hur många palettblad av denna sorten som helst nu, men tänkte skaffa några fler sorter – får se vad jag hittar i vår!

En kvist av murgrönan som vi hade på gamla spaljén satte jag i kruka i januari efter att den stått i vattenglas sedan i höstas. Nu börjar den ta sig med nya blad!

Här kommer ett recept från min bok MINA FAVORITER (HÄR) som jag även har i en Crockpotversion här på bloggen! Så god! Så den får bli mitt torsdagstips till er!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Festgryta


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

600 g kycklingfiléer
1 pkt bacon
250 g champinjoner
4 små steklökar
2 msk kycklingfond
2 msk tomatpuré
1 msk dijonsenap
1 msk vinbärsgelé (kan ersättas med fibersirap)
2 tsk paprikapulver
2 tsk curry
½ tsk chiliflakes
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche (kan ersättas med kokosgrädde)
ev 12 dl vatten eller mjölk
12 msk japansk soja
Salt, peppar
matfett att steka i


Instruktioner

Skär kycklingen i större bitar.
Stek kycklingen tillsammans med bacon skuren i mindre bitar. Lägg över i gryta.
Skiva champinjonerna. Skala steklökarna och halvera dem.
Fräs champinjoner och lök i i samma panna som kycklingen och baconet, rör ner tomatpuré, kryddor, vinbärsgelé och dijonsenap. Lägg över i grytan.
Finhacka paprikan. Pressa vitlöken, blanda ner i grytan. Rör ner creme fraiche och kycklingfond och låt koka upp.
Smaka av med salt och peppar och lite soja.
Späd eventuellt med mer vätska. Låt alt puttra i ca 10 minuter.

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎

 

5 kommentarer

Lovisa 23 mars, 2021 - 18:56

Fin blogg med härlig inspiration. Fastnade för er runda matgrupp i uterummet. Toppen med plats för 8 personer. Var har du köpt den?

Svara
Åse 23 mars, 2021 - 18:59

Hej! Tack!
Bauhaus! Du hittar länk här: https://www.56kilo.se/uterummet/

Svara
Petra Karlsson 19 mars, 2021 - 12:57

Å bam!, där kom receptet som kommer stöka till min sommar……..*S* Vilken löjligt god sallad det verkar vara! Å Lallerstedts……….den är ju bara så god………jag ska verkligen testa ditt hemlagade recept så slipper man bli sur när det tar slut……..bara att fixa själv…….*L*
Ha en härlig helg fina du……..

Svara
Jeanette 18 mars, 2021 - 09:37

Ert uterum är underbart! Grytan får hamna på att laga listan 🙂 Ha en fin dag! 🌞

Svara
Åse 18 mars, 2021 - 09:39

🙏🏻🥰 önskar detsamma! 🎉

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.