Fat Head Pizzadeg 56kilo – Brödlik LCHF pizzadeg

av Åse

Fat Head Pizzadeg
Hej på er!
Jag har ju använt min variant på den populära Fat Head pizzadegen i några recept nu och jag tänkte bara ge själva degen ett eget inlägg.

Detta blir en så bra deg och jag har provat mig fram ett tag.
(Receptet är uppdaterat och innehåller inte längre proteinpulver)

Jag delar degen i två delar så jag får ut två pizzarundlar. Vill man ha en tjockare botten, dela inte degen.

Strö lite mandelmjöl på bakbordet och även ovanpå degen. Jag plattar först ut den med händerna sedan både kavlar jag och använder händerna.

Några minuter i ugnen senare! Doooooooften! (Ni måste ha vitlök och oregano i!)

Elastisk och brödlik! Puuuuuuuurrfect!




Recept gjorda med degen hittar ni i min Pajer & Pizza kategori

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fat Head Pizzadeg 56kilo – Brödlik LCHF pizzadeg!


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 5 betyg

Ingredienser

Pizzadeg:

180 gr riven mozzarella (ca 3,5 dl)
28 g färskost (2 msk)
1 ägg
100 g finmalet mandelmjöl (gärna Risenta)
2 krm vitlökssalt
3 tsk torkad oregano


Instruktioner

  • Sätt ugnen på 220 gr.
  • Lägg den rivna mozzarellan i en mikrosäker bunke. Klicka ner färskosten.
  • Smält i mikron i 1,5-2 minuter beroende på mikrougn. Jag kör på 750 w i 2 minuter.
  • Rör ihop med en gaffel.
  • Lägg över i matberedare med flatvisp (går att bearbeta för hand också, men då tar det längre tid)
  • Vispa ner ägget så det blir en slät smet.
  • Vispa ner mandelmjöl och krydor. Använd gärna en köksmaskin (gärna flatblandare), det tar någon minut att få ihop degen. Degen ska vara klibbig men inte kladdig. Låt gärna degen vila i kylskåp någon halvtimme så blir den enklare att arbeta med.
  • Lägg degklumpen på bakplåtspapper (b a k – plåtspapper, inte s m ö r – papper) och lägg ytterligare ett papper över. (Jag sprayar med smör eller olja på det andra bakpappret för säkerhets skull)
  • Kavla metodiskt ut till en rund tunn platta. (Tunt är godast!)
  • Vill man ha perfekta rundlar kan man använda en tallrik och skära runt. Rulla in kanterna lite.
  • Nagga med gaffel.
  • Grädda i 6-8 minuter tills bottnen är gyllenbrun.
  • Lägg på toppingen och grädda i nedre delen av ugnen tills osten smält.

SparaSpara

Annons för TrendRehab

JULKAMPANJ

Min kod 56KILO ger  25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

68 kommentarer

Jessica 11 oktober, 2024 - 12:11

Hej Åse
Går det att frysa in de gräddade bottnarna ??
mvh Jessica

Svara
Maritza 25 juli, 2023 - 16:30

Supergott! Till och med den skeptiska maken och femåringen hurrade!






Svara
Helena 1 mars, 2022 - 11:36

Vill gärna pröva receptet!!
Vad kan man använda istället för flatblandare eller flatvisp? Har en Ankarsrum och matberedare men ingen av dom har en sådan…

Svara
Åse 1 mars, 2022 - 11:58

Det viktigaste är att det inte är en ballongvisp! Så en degvisp ska fungera!

Svara
Marie 12 mars, 2021 - 18:31

Är det ok att förbereda degen och lägga den i kylen till nästa dag. Så blir det ett steg mindre imorgon, tänker jag😁

Svara
Åse 13 mars, 2021 - 08:18

Går jättebra!

Svara
Susanne 21 mars, 2020 - 12:01

Hej
Pizza fat head . Det står inte proteinpulver i receptet men alla pratar om det i kommentarerna
Förstår inte ?
Är det ok att äta pizzan om man äter lågkolhydratkost för att gå ner i vikt
Mvh
Susanne

Svara
Åse 21 mars, 2020 - 12:02

Ja receptet är ändrat.
Ja det är ett lågkolhydratrecept, men som vid alla kosthållningar så handlar det ju om hur mycket man äter, receptet är för 4 portioner.

Svara
MARIE 1 mars, 2020 - 17:53

Gjorde fathead pizza igår, det uppdaterade, jättegott!! Tryffelkräm på den ena och vanlig tomat och mozzarella på den andra, kvällen räddad! Bästa brödliknande reseptet jag har provat hittills (det svåraste med low carb, jag äääälskar bröd). Tack för bra recept!

Svara
Christina Fors 7 september, 2019 - 18:52

OMG!! Vilken pizzabotten👍👍 Har gjort den utan proteinpulver👌 Med lammfärs💃💃 Tackar för receptet, blir nu min favorit. Det behövs ingen köksmaskin det täcker med gaffel och slickepott
samt lite muskler💪😀🍕

Svara
Åse 8 september, 2019 - 14:16

Härligt det blev bra!! Trevlig söndag! 🔆

Svara
Catti 31 augusti, 2019 - 12:20

Bästa receptet! Gör det utan proteinpulver, blir perfekt varenda gång! TACK! 🌟






Svara
Raed 25 juli, 2020 - 21:48

Hej.
Undrar bara om finmalet vad är det för något och varifrån kan man köpa tack.
Jag har inte provat receptet men det låter gott.

Svara
Anna-Lena 26 februari, 2019 - 20:23

Hej Åse
Har ju sett lite varianter av receptet från dig – pizzan blir väldigt bra.

Har två undringar – är det verkligen för 4 personer? Känns mer som för två och är ju inte en full plåt om man följer receptet för då blir den extremt tunn.

Svara
Åse 26 februari, 2019 - 20:39

Hej! Blir 2 stora pizzor och i min värld blir det fyra portioner. Man blir ju mer nöjd när det är utan vetemjöl och mindre kolhydrater 😉
Äter man mer då får det ju bli för färre! Recepten är till för inspiration så får man anpassa till sitt.

Svara
Åse 26 februari, 2019 - 20:40

Använder du inte proteinpulver så följ detta receptet: https://www.56kilo.se/kycklinggyrospizza/

Svara
Nadia 1 oktober, 2018 - 20:08

I proudly present my first ever home made pizza. Pizzan blev älskad och favoritrecept.
Tack Åse. 😋






Svara
Åse 2 oktober, 2018 - 08:02

Åh underbart!! =) Bra jobbat!!

Svara
Anna-Karin 15 augusti, 2018 - 22:03

Verkar spännande! Men jag har ingen micro, kan man smälta samman i kastrull? Tack för alla dina goda recept!

Svara
Åse 15 augusti, 2018 - 22:03

Yes! 🙂

Svara
Susanne 26 januari, 2018 - 14:00

Kan jag byta ut mandelmjölet mot något annat då jag är mandelintolerant.

Svara
Åse 26 januari, 2018 - 14:13

Då rek jag att du provar ett annat pizzadeg recept här från bloggen som inte innehåller Mandelmjöl då det behövs i detta receptet.

Svara
Johanna 30 oktober, 2017 - 15:23

Jag har ingen bakmaskin utan bara en matberedare men den har ingen flatvisp med sig som tillbehör. Tips på vilken av de tillbehör man ska använda istället? Jag har den här!
https://www.mediamarkt.se/sv/product/_philips-daily-collection-matberedare-hr7628-00-1178713.html?rbtc=%7C%7C%7C%7Cp%7C%7C&gclid=Cj0KCQjwm9vPBRCQARIsABAIQYfV4BCKl06A8Y9pxKzziqw4RdHkk3ywVQopQBP3nEBCnTnzzRJgVaoaApxhEALw_wcB&gclsrc=aw.ds&dclid=CKm5tYDGmNcCFZPWGAodVUkNBw

Svara
Åse 31 oktober, 2017 - 09:19

nvänd vispen, dvs den som inte är en kniv utan bara i plast!

Svara
Kent 17 oktober, 2017 - 10:12

Är utomlands just nu och vet inte var jag kan hitta ekologiskt proteinpulver. Tror du det går att köpa sådant proteinpulver som man hittar på gym?

Svara
Åse 17 oktober, 2017 - 10:13

Prova utan! Det går! Men halvera färskosten.

Svara
Jennie-Ann 14 oktober, 2017 - 15:32

Har nu testat, använde dock färsk mozzarella & inte färdigriven. Fick tillsätta lite fh för att få degen lagom i konsistensen! OMG Vad bra det blev! Tom kidzen tyckte Pizzabotten blev bättre än vanlig/köpt. Blomkålspizza föll dem inte i smaken så de var en aning skeptiska:) Nästa gång kör jag på färdigriven! Tusen tack för den godaste pizzabotten alla kategorier.
Hälsningar
/JennieAnn






Svara
Li 13 oktober, 2017 - 17:41

Blev en jättebra pizza! Tack för bra recept😊

Svara
Ann-Louise Cato 13 oktober, 2017 - 11:57

Hej! Har nu provat 2 ggr att göra denna pizzadeg men misslyckas varje gång. Har prövat att lägga till mer proteinpulver, och även mer mandelmjöl men får inte degen att bli smidig utan kladdig och svår. Har också provat att lägga i kylen ett tag utan bättre resultat, förstår inte vad jag gör för fel. Använder också ICA´s mandelmjöl. Igår gjorde jag minicalzone men degen gick bara sönder. Den blir god men inte så fin att titta på.
Förmodligen ett hopplöst fall

Svara
Åse 13 oktober, 2017 - 12:17

Vad tråkigt att du inte får till det!
Även om den är kladdig så går den ju att arbeta med om du lägger ett smort bakpplåtspapper över och kavlar ut – fungerar inte det?
Väger du ingredienserna?

Svara
Ann-Louise Cato 16 oktober, 2017 - 10:49

Hej! Ja jag har vägt ingredienserna för att vara på den säkra sidan….. Har gjort pizza som blivit hyfsad, svår att kavla ut tunt och pappret fastnar på degen men som sagt den blev hyfsad, däremot pirogerna blev en fullständig katastrof fast goda,. degen går sönder och är svårhanterad.

Svara
Åse 17 oktober, 2017 - 09:44

Men du använder bakplåtspapper? Inte smörpapper? Jag sprayar dessutom ofta pappret med smörspray, spec. Om degen är lite kladdigare.

Svara
Therése 11 oktober, 2017 - 08:21

Verkar jättegott! Har beställt hem proteinpulvret nu så nu ska det provas pizza 🙂

Svara
Anchi 11 oktober, 2017 - 08:09

Så där ja! Nu har jag beställt proteinpulver. Passade på att även beställa cocosolja😉Ska bli spännande att testa. Hur mycket skiljer det i kolhydrater jämfört med utan proteinpulver. Något man kan äta ofta? Hoppas det är lång hållbarhet på pulvret. Hur förvarar du det? Många frågor, men detta är helr nytt för mig. Tack för tipset, Kram

Svara
Åse 11 oktober, 2017 - 08:42

Knappt något!0,5 g kh innehåller de 2 msk och då är det ju på en hel sats!
Jag förvarar det torrt i skafferiet, bäst föredatumet står på påsen men det är långt ja =)

Svara
Anchi 11 oktober, 2017 - 17:55

Tack Åse 👌Jag återkommer när jag testat.

Svara
Elisabeth 10 oktober, 2017 - 23:11

Vad är en matberedare med flatvisp? Kan du fota och lägga ut?

Svara
Carin 10 oktober, 2017 - 22:32

Hej, var kan man köpa det proteinpulver som du använder?

Svara
Åse 10 oktober, 2017 - 22:32

Är länkat i inlägget 🙂

Svara
Marei 10 oktober, 2017 - 20:30

Så mycket gott du lägger upp här. Har testat massor recept under sommaren och de sista. Fortsätt fortsätt!!!! Så tacksam 🙂

Svara
Annelue 10 oktober, 2017 - 19:49

Hello!
Vill bara förtydliga att alla mjölkkor i Sverige går på bete 5-6 mån om året. Alla mjölkkor i Sverige äter även foder som inte är genmodifierat. Det är alltså ingen skillnad mellan ekogårdar & konventionella gårdar på de pnunktetna.

Svara
Åse 10 oktober, 2017 - 19:52

På just de punkterna nej, sedn finns det ju så klart många andra anledningar att välja ekologisk produktion 🙂

Svara
Sunny 10 oktober, 2017 - 18:58

Love it 😉

Svara
Jennie-Ann Marie 10 oktober, 2017 - 17:54

Låter smarrigt, ska testa till helgen 🙂
Ha en fin kväll/JennieAnn






Svara
Katarina 10 oktober, 2017 - 17:54

Åh, detta pizzarecept måste jag prova! !😊
Jag har ätit sååå mycket gott sen jag köpte dina böcker och började läsa din blogg för 1,5 år sedan!😋
Tack för all inspiration!
Kram 💕

Svara
Monika 10 oktober, 2017 - 17:32

Är det här receptet för 2 pizzor? 😊

Svara
Åse 10 oktober, 2017 - 17:41

ja det blir 2 pizzor eller 1 större rektangulär pizza.

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.