Ingredienser
Pizzadeg:
180 gr riven mozzarella (ca 3,5 dl)
28 g färskost (2 msk)
1 ägg
100 g finmalet mandelmjöl (gärna Risenta)
2 krm vitlökssalt
3 tsk torkad oregano
Topping:
Fryst kebabkött eller gyroskött
1 skivad lök
150 g riven ost
1 dl tomatsås
strimlad isbergssallad
tomat, gurka, pfefferoni
Vitlökssås:
2 dl creme fraiche
ca 1 dl majonnäs
2–3 vitlöksklyftor
smaka av med salt och peppar!
Instruktioner
Sätt ugnen på 220 gr.
Lägg den rivna mozzarellan i en mikrosäker bunke. Klicka ner färskosten.
Smält i mikron i 1,5-2 minuter beroende på mikrougn. Jag kör på 750 w i 2 minuter.
Rör ihop med en gaffel.
Lägg över i matberedare med flatvisp (går att bearbeta för hand också, men då tar det längre tid)
Vispa ner ägget så det blir en slät smet.
Vispa ner mandelmjöl och krydor. Använd gärna en köksmaskin (gärna flatblandare), det tar någon minut att få ihop degen. Degen ska vara klibbig men inte kladdig. Låt gärna degen vila i kylskåp någon halvtimme så blir den enklare att arbeta med.
Lägg degklumpen på bakplåtspapper (b a k – plåtspapper, inte s m ö r – papper) och lägg ytterligare ett papper över. (Jag sprayar med smör eller olja på det andra bakpappret för säkerhets skull)
Kavla metodiskt ut till en rund tunn platta. (Tunt är godast!)
Vill man ha perfekta rundlar kan man använda en tallrik och skära runt. Rulla in kanterna lite.
Nagga med gaffel.
Grädda i 6-8 minuter tills bottnen är gyllenbrun.
Stek kebaben med lök i stekpanna, låt fettet rinna av. Fördela tomatsås och riven ost på bottnen, sedan kebabkött. Grädda längre ner i ugnen tills osten smält.
Lägg på strimlad isberg, hackad tomat, gurka, pfeferoni och vitlökssås vid servering