Ingredienser
- 180 gr färdigriven mozzarella i påse (knappt 3,5 dl)
- 2 msk färskost (ca 28 g) *
- 1 ägg
- 100 g finmalet mandelmjöl
- 2 krm vitlökssalt
- 3 tsk torkad oregano
Topping:
- 1 dl tomatsås
- 150 g mozzarella/Cheddar
- 1/2 grön hackad paprika
- 10–12 Pepperoni salami
Instruktioner
- Sätt ugnen på 220 gr.
- Lägg den rivna mozzarellan i en mikrosäker bunke. Klicka ner färskosten.
- Smält i mikron i 1,5-2 minuter beroende på mikrougn. Jag kör på 750 w i 2 minuter.
- Rör ihop med en gaffel.
- Vispa ner ägget så det blir en slät smet.
- Vispa ner mandelmjöl,vitlökssalt och oregano. Använd gärna en matberedare, det tar någon minut att få ihop degen. Degen ska vara klibbig men inte kladdig. Låt gärna vila i kylskåp ett tag.
- Lägg degklumpen på bakplåtspapper (b a k – plåtspapper, inte s m ö r – papper) och lägg ytterligare ett papper över. Kavla metodiskt ut till en rund tunn platta, genom att snurra bakplåtspappret under kavling. Nagga med gaffel.
- Grädda i 6-8 minuter tills bottnen är gyllenbrun.
- Lägg på toppingen och grädda i nedre delen av ugnen tills osten smält.