Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fat Head Gorgonzolapizza


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

Ingredienser

Pizzadeg:

150 g färdigriven mozzarella i påse (knappt 3,5 dl)
2 msk färskost
1 ägg
2 dl finmalet mandelmjöl (ca 85 g)
1 tsk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
1/2 tsk vitlökssalt (eller salt + vitlökspulver)

Pizzatopping:
0,75 dl pizzasås
4 msk creme fraiche
2 dl riven ost
1 rödlök
1 stor grön paprika
100 g champinjoner
12 skivor salami (små skivor)
200 gr. gorgonzola
34 tsk torkad oregano


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Lägg den rivna mozzarellan i en mikrosäker bunke. Klicka ner färskosten.
Smält i mikron i 1,5-2 minuter beroende på mikrougn. Jag kör på 750 w i 2 minuter.
Rör ihop med en gaffel. Låt svalna något. Vispa ner ägget så det blir en slät smet.
Vispa ner mandelmjöl, Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium), vitlökssalt.
Degen ska vara klibbig men inte kladdig. Låt gärna degen vila i kylskåp någon halvtimme så blir den enklare att arbeta med. Lägg degklumpen på bakplåtspapper (b a k – plåtspapper, inte s m ö r – papper) och lägg ytterligare ett papper över. (Spraya med smör eller olja på det andra bakpappret för säkerhets skull)
Kavla metodiskt ut till en rund tunn platta.
Vill man ha perfekta rundlar kan man använda en tallrik och skära runt. Rulla in kanterna lite.
Nagga med gaffel.
Grädda i 6-8 minuter tills bottnen är gyllenbrun.
Bred pizzasås och creme fraiche på bottnarna och lägg på övrig topping. Baka i nedre delen av ugnen tills osten smält.