Ingredienser
- 145 g färdigriven mozzarella i påse (knappt 3,5 dl)
- 4 msk färskost (ca 56 g)
- 1 ägg
- 2 dl mandelmjöl (ca 85 g)
- 1 msk pofiber
- 1/2 tsk bikarbonat
- 1/2 tsk salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 gr.
- Lägg den rivna mozzarellan i en mikrosäker bunke. Klicka ner färskosten.
- Smält osten i 1 minut på 750 W, rör runt och upprepa. Rör ner osten i en matberedare med knivar (köksmaskin med flatvisp fungerar också) tillsammans med 1 ägg. Kör till en slät smet. Blanda de torra ingredienserna och kör ner i matberedaren i ca 10 sekunder.
- Degen kommer vara kladdig. Stjälp upp degen i en skål och frys in i ca 15 minuter. Ta upp på skärbräda och forma en ca 12 cm lång korv, skär omlott 5 lite sneda bitar, lägg på bakplåtspapper och sprinkla vallmo elel sesamfrön över. Grädda i 15 minutr tills frallorna fått fin färg.
- Går utmärkt att rosta och att frysa in.