10,1K
I går hade vi soppa till middag (recept kommer) och jag ville ha goda bullar till.
Bestämde mig för att använda Fat head degen (lite modifierat) och göra frallor! Alltså de blev sååååååå goda!
T.o.m Noel som dissar alla mina lågkolhydratbröd gillade dem! Vet inte vad som gör dem så goda men tror det är en kombo av smak och konsistens!
De är brödiga och smakrika!
Fat Head Frallor
- Portioner: 5
Ingredienser
- 145 g färdigriven mozzarella i påse (knappt 3,5 dl)
- 4 msk färskost (ca 56 g)
- 1 ägg
- 2 dl mandelmjöl (ca 85 g)
- 1 msk pofiber
- 1/2 tsk bikarbonat
- 1/2 tsk salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 gr.
- Lägg den rivna mozzarellan i en mikrosäker bunke. Klicka ner färskosten.
- Smält osten i 1 minut på 750 W, rör runt och upprepa. Rör ner osten i en matberedare med knivar (köksmaskin med flatvisp fungerar också) tillsammans med 1 ägg. Kör till en slät smet. Blanda de torra ingredienserna och kör ner i matberedaren i ca 10 sekunder.
- Degen kommer vara kladdig. Stjälp upp degen i en skål och frys in i ca 15 minuter. Ta upp på skärbräda och forma en ca 12 cm lång korv, skär omlott 5 lite sneda bitar, lägg på bakplåtspapper och sprinkla vallmo elel sesamfrön över. Grädda i 15 minutr tills frallorna fått fin färg.
- Går utmärkt att rosta och att frysa in.
21 kommentarer
Vad menar du med att skära omlott, sneda bitar? Inte bara helt enkelt skära, rulla till boll och platta till?😃
Det kan du göra om du vill ha lite extra jobb =)
Hej! Har en liten undran…varför ska man stoppa den i frysen? Kram Anna
För att den snabbt ska kylas ner något.
Åh, tack för snabbt svar! 🤓
Tack för inspiration! Är det 4 msk färskost det ska vara i receptet? VIlken typ av färskost använder du? philadelphiaost?
Hej! Yes 4 msk eller 56 g =)
Jag köper Arlas naturella färskost men philadelphia går bra!
Hej. Finns det ett substitut för mandelmjöl då jag är allergisk?
Nej då får du välja ett annat av mina pizzarecept.
Blev jättebra! Och jag hade ingen matberedare, utan använde bara en sked att blanda med.
Kul de smakar! Men märkligt att de flyter ihop! Du kan prova att sätta värmen på 250 och när du ska sätta in frallorna så sätter du en plåt under till med ett gäng isbitar alt ett värmetåligt kärl med vatten. Ångan tvingar brödet att resa sig. Sänk omedelbart till temperaturen i receptet. Hur är smeten när du arbetar med den? Den ska vara kompakt! Du kan tillsätta lite mer Mandelmjöl tex
Hej! Har köpt fel mozzarella … köpte hel . Vad tror du om det ?
Du kan prova men tror inte det funkar faktiskt. Du kan prova annan riven ost med goda smältegenskaper
Älskar dina recept! Måste absolut testa!
Kul! Återkom vad du tyckte! 🙂
Hej Åse. En undran….naturellt pofiber? Är det den ”vanliga” typ Semper?
Sen undrar jag också en annan sak. Fat Head?, trodde den då innehöll Proteinpulver.
Kram
Halloj! Råkade finnas kvar ”naturellt” från att jag kopirade från pizzareceptet. Nej dessa bullarna har annan konsistens än pizzan så i dessa ska det vara pofiber + bikarbonat KRAM
Tack snälla för snabbt svar. Blir ett bak imorgon. Kram kram
Tack för inspiration och goda recept! De här måste testas!
Gör det någon skillnad vilken mozzarella man använder, tycker du?
Nä bara den är färdigriven i påse 🙂