Färskostfrallor

av Åse

Innehåller annonslänk till Bodystore

Det är nu 6 år sedan jag postade mitt recept på Fantastiska LCHF Frallor och de har varit med i många utav mina böcker, i LCHF magasin och har legat till grund för många andra lchf recept på frallor.
Detta receptet är en variant: Fröiga frukostfrallor och här kommer ytterligare en omarbetning!

Jag hade även i lite näringsjäst (Nutrional Yeast) <–länk) som är en deaktiverad jäst som inte bara ger god smak till brödet utan som är näringsrikt. Rikt på protein, b-vitamin och antioxidanter.
HÄR finns massor med info.
Använd det istället för ost i såser, som förtjockningsmedel i såser, som umamikrydda, strö det över popcorn och bönpasta.

Jag gillar att baka och laga mat med färskost, det blir saftigt och jag gillar syran!
Så dessa är gjorda på färskost istället för yoghurt och så ersatte jag smör med creme fraiche. Du kan använda enbart färskost så klart.

Jag ersatte pofiber i ursprungsreceptet med lite mer mandelmjöl och fröer istället.
MUMS!

Perfekta att rosta och perfekta som hamburgerbröd!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Färskostfrallor (lchf, glutenfria)


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 5-6

Ingredienser

2 ägg
200 g naturell färskost
1/2 dl creme fraiche
2 dl mandelmjöl
1,5 dl fröer (jag tog sesam, rostade solroskärnor och chia, ca hälften var)
1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
2 tsk bakpulver
1 msk näringsjäst *går att utesluta
0,5 tsk salt
svarta vallmofrön
1 uppvispat ägg


Instruktioner

Vispa ihop alla ingredienserna. Låt svälla i 5 minuter.
Sätt ugnen på 200 gr.ader och rforma bullar med fuktiga händer, lägg på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och vallmofrön. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
Låt svalna innan de skärs upp.
Går utmärkt att frysa.

26 kommentarer

Eva 1 april, 2024 - 21:23

super superfrallor , bakat dom i ca 5 år nu , underbara , tack för receptet by the way….ha ha






Svara
Åse 2 april, 2024 - 09:38

Hej! vad härligt att höra! <3

Svara
Lotta Österlund 18 januari, 2023 - 14:19

Hej, smeten blev helt rinnig, vad ska jag tillsätta/iutesluta för att få en degkonsistens?

Svara
Åse 18 januari, 2023 - 14:26

Hej, det låter väldigt märkligt? Följde du receptet till punkt och pricka?

Svara
Nancy 9 maj, 2020 - 10:05

Hej
Om man skulle ha Pofiber istället för mandelmjöl, är det samma mängd?
Hur många kolhydrater per portion är det?

Svara
Åse 9 maj, 2020 - 10:35

Nej det går inte att byta ut rakt av. Du kan prova att byta ut enligt formeln: 1 dl mandelmjöl = 2 msk kokonötsmjöl + 0,5 dl Pofiber + 1 msk fiberhusk

Svara
Marcus 1 mars, 2020 - 16:06

Följde receptet men det blev verkligen inte en deg öht, alldeles för lös för att kunna forma alls. Vart gick jag fel?

Svara
Åse 1 mars, 2020 - 16:15

Använder du fiberhusk och lät smeten svälla minst 5 minuter? Vilket mandelmjöl? Och chiafrön?

Svara
Lilija 29 februari, 2020 - 16:29

salt uteslutas, annars blir jättesaltat.

Svara
Åse 29 februari, 2020 - 18:57

Det håller jag inte med om. Vilken färskost använder du som är så salt?

Svara
Siw Lindh 13 september, 2019 - 12:48

Hej! Är nyfiken på dessa frallor och ska testa. Hur många fra gör du på en deg?
Stor kram och trevlig helg!
Siw i Göteborg

Svara
Åse 13 september, 2019 - 12:55

Hej Siw! Det står i receptkortet 🙂

Svara
Siw 13 september, 2019 - 13:13

Receptkort??? Det jag ser är att det står 5-6 port nedanför bilden, men det ligger fler på fatet!!😉

Svara
Åse 13 september, 2019 - 13:14

Ja men det är för att jag dubblat receptet. Det blir dom det står i receptkortet 5-6 st

Svara
Patricia 17 april, 2020 - 11:32

Hej Åsa!
Här precis bakat frallorna och det blev sååå goda. Enkelt och gott!
Tack för alla tips och fantastiska recept.
Du inspirerar mig

Åse 17 april, 2020 - 12:28

Vad roligt att det smakade! 💖

Lilija 1 mars, 2020 - 19:37

Färskost från Lidhl,Goldessa. Den inte så salt. Men bullarna blev så salta.

Svara
Åse 2 mars, 2020 - 10:59

Sälta är ju en smaksak så klart, jag gjorde dem igår och tyckte inte de blev salta men skippa extra saltet nästa gång bara =)

Svara
Theres 9 september, 2019 - 11:53

Om man inte har näringsjäst, ska man ta i något annat för de då eller bara utesluta det?

Svara
Åse 9 september, 2019 - 11:54

Bara uteslut 🙂

Svara
Ewa 4 september, 2019 - 17:39

Kanske dum fråga! Men,om jag inte har näringsjäst hemma nu går det då bra utan??

Svara
Åse 4 september, 2019 - 17:40

Javisst! :))

Svara
Ingamaj 4 september, 2019 - 16:15

Var köper man jästen?

Svara
Åse 4 september, 2019 - 16:16

Jag har länkat mitt inköpsställe i inlägget 🙂

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.