Innehåller annonslänk till Bodystore
Det är nu 6 år sedan jag postade mitt recept på Fantastiska LCHF Frallor och de har varit med i många utav mina böcker, i LCHF magasin och har legat till grund för många andra lchf recept på frallor.
Detta receptet är en variant: Fröiga frukostfrallor och här kommer ytterligare en omarbetning!
Jag hade även i lite näringsjäst (Nutrional Yeast) <–länk) som är en deaktiverad jäst som inte bara ger god smak till brödet utan som är näringsrikt. Rikt på protein, b-vitamin och antioxidanter.
HÄR finns massor med info.
Använd det istället för ost i såser, som förtjockningsmedel i såser, som umamikrydda, strö det över popcorn och bönpasta.
Jag gillar att baka och laga mat med färskost, det blir saftigt och jag gillar syran!
Så dessa är gjorda på färskost istället för yoghurt och så ersatte jag smör med creme fraiche. Du kan använda enbart färskost så klart.
MUMS!
Perfekta att rosta och perfekta som hamburgerbröd!
Skriv utFärskostfrallor (lchf, glutenfria)
- Portioner: 5-6
Ingredienser
2 ägg
200 g naturell färskost
1/2 dl creme fraiche
2 dl mandelmjöl
1,5 dl fröer (jag tog sesam, rostade solroskärnor och chia, ca hälften var)
1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
2 tsk bakpulver
1 msk näringsjäst *går att utesluta
0,5 tsk salt
svarta vallmofrön
1 uppvispat ägg
Instruktioner
Vispa ihop alla ingredienserna. Låt svälla i 5 minuter.
Sätt ugnen på 200 gr.ader och rforma bullar med fuktiga händer, lägg på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och vallmofrön. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
Låt svalna innan de skärs upp.
Går utmärkt att frysa.
26 kommentarer
super superfrallor , bakat dom i ca 5 år nu , underbara , tack för receptet by the way….ha ha
Hej! vad härligt att höra! <3
Hej, smeten blev helt rinnig, vad ska jag tillsätta/iutesluta för att få en degkonsistens?
Hej, det låter väldigt märkligt? Följde du receptet till punkt och pricka?
Hej
Om man skulle ha Pofiber istället för mandelmjöl, är det samma mängd?
Hur många kolhydrater per portion är det?
Nej det går inte att byta ut rakt av. Du kan prova att byta ut enligt formeln: 1 dl mandelmjöl = 2 msk kokonötsmjöl + 0,5 dl Pofiber + 1 msk fiberhusk
Följde receptet men det blev verkligen inte en deg öht, alldeles för lös för att kunna forma alls. Vart gick jag fel?
Använder du fiberhusk och lät smeten svälla minst 5 minuter? Vilket mandelmjöl? Och chiafrön?
salt uteslutas, annars blir jättesaltat.
Det håller jag inte med om. Vilken färskost använder du som är så salt?
Hej! Är nyfiken på dessa frallor och ska testa. Hur många fra gör du på en deg?
Stor kram och trevlig helg!
Siw i Göteborg
Hej Siw! Det står i receptkortet 🙂
Receptkort??? Det jag ser är att det står 5-6 port nedanför bilden, men det ligger fler på fatet!!😉
Ja men det är för att jag dubblat receptet. Det blir dom det står i receptkortet 5-6 st
Hej Åsa!
Här precis bakat frallorna och det blev sååå goda. Enkelt och gott!
Tack för alla tips och fantastiska recept.
Du inspirerar mig
Vad roligt att det smakade! 💖
Färskost från Lidhl,Goldessa. Den inte så salt. Men bullarna blev så salta.
Sälta är ju en smaksak så klart, jag gjorde dem igår och tyckte inte de blev salta men skippa extra saltet nästa gång bara =)
Om man inte har näringsjäst, ska man ta i något annat för de då eller bara utesluta det?
Bara uteslut 🙂
Kanske dum fråga! Men,om jag inte har näringsjäst hemma nu går det då bra utan??
Javisst! :))
Var köper man jästen?
Jag har länkat mitt inköpsställe i inlägget 🙂