Ingredienser
250 g kantareller eller champinjoner
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 schalottenlök, finhackad
1 msk Kantarellfond
smör
1/2 citron, saften
salt, svartpeppar
1 dl vispgrädde (40%)
50 g Stilton eller st agur
1 msk färsk persilja
Surdegsbröd eller snnat valfritt
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr
Ansa och skär eller skiva svampen.
Låt svampen svettas i torr panna (gärna gjutjärn) på medelvärme tills all vätska försvunnit.
Tillsätt en rejäl klick smör, vitlök och schalottenlök. Fräs ytterligare tills löken mjuknat.
Häll på fond, grädde, citronsaft.
Låt koka ihop och rör i osten. Smaka av med salt och peppar.
Fördela blandningen på brödet. Gratinera i ugnen cirka 10 minuter eller tills ytan får fin färg.