Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Enkel SVAMPTOAST


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2-4

Ingredienser

250 g kantareller eller champinjoner
1 vitlöksklyfta, finhackad
1  schalottenlök, finhackad
1 msk Kantarellfond
smör
1/2 citron, saften
salt, svartpeppar
1 dl  vispgrädde (40%)
50 g Stilton eller st agur
1 msk  färsk persilja
Surdegsbröd eller snnat valfritt


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr
Ansa och skär eller skiva svampen.
Låt svampen svettas i torr panna (gärna gjutjärn) på medelvärme tills all vätska försvunnit.
Tillsätt en rejäl klick smör, vitlök och schalottenlök. Fräs ytterligare tills löken mjuknat.
Häll på fond, grädde, citronsaft.
Låt koka ihop och rör i osten. Smaka av med salt och peppar.
Fördela blandningen på brödet. Gratinera i ugnen cirka 10 minuter eller tills ytan får fin färg.