Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Enkel kycklingcurry, basrecept


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 2 betyg

Ingredienser

800 g kycklingfilé
12 msk smör
200 g champinjoner
1 gul lök
24 msk gul indisk curry, valfri styrka
4 dl grädde
1,5-2 msk konc. kycklingfond
1/2 dl chilisås, gärna med mindre socker
salt, peppar
2 dl riven mozzarella eller annan ost som smälter bra


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Putsa och dela kycklingfilén i mindre bitar.
Finhacka lök och skiva champinjonerna.
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och rör ner lök, champinjoner och curryn.  Låt fräsa på ganska låg värme tills allt fått fin färg.
Häll på grädde och fond. Koka upp och rör ner chilisåsen, låt småputtra i några minuter.
Smaka av med salt, peppar ev mer curry.
Lägg kycklingen i ugnsform, salta och peppra kycklingen och fördela lök/champinjonfräset ovanpå.
Avsluta med att hälla såsen ovanpå och toppa med ost.
Gratinera i ugn i ca 20-25 minuter.

  • Förberedelsetid: 10
  • Tillagningstid: 25

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4