Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Enkel laxsoppa med fänkål och timjan


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 8 laxfiléer a ca 140 g
  • 3 gulbetor eller 4 stora potatisar
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 stora morötter
  • 2 st fänkål, strimlad
  • 4 msk konc. fiskfond eller 2 fiskbuljongtärningar
  • 1 msk tomatpurée
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 8 dl vatten
  • 4 dl grädde
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 tsk timjan eller 1 kruka färsk timjan (spara lite
  • salt
  • smör att steka i

Instruktioner

  1. Skala och skiva lök, finhacka vitlök. Skala och skär moroten i slantar, strimla fänkål. Skala och skiva gulbetorna eller potatisen. Skär laxen i kuber.
  2. Fräs lök, vitlök, fänkål och morötter mjuka i smör. Koka gulbetorna eller potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll sedan i vatten, fiskbuljong/fond, tomatpuré och timjan. Låt allt sjuda i 15 minuter. Slå i grädde, creme fraiche, vin och rör ner lax och gulbetor eller potatis. Låt allt puttra ihop ca 4 minuter.