Ingredienser
400 g laxfilé
200 g kräftstjärtar
1/2 purjolök
1/2 gul lök
1 klyfta vitlök
smör att steka i
1 msk tomatpuré
1 pkt saffran
2 tsk torkad timjan
3 dl vitt vin
1,5 msk konc. fiskfond (eller 1 tärning)
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
3 dl vatten
100 g kräftmjukost
salt, peppar
1 knippe dill-
Instruktioner
Skölj purjolöken och strimla den, finhacka lök och vitlök och fräs dem mjuka i smör.
Rör ner tomatpuré, saffran, timjan och låt allt fräsa ihop en stund. Lägg över i gryta, rör ner vin och fiskfond.
Låt puttra ihop en stund och rör sedan ner creme fraiche, grädde, vatten och kräftost. Låt sjuda i ca 15 minuter, smaka av med salt, peppar och eventuellt mer fiskfond. Skär laxen i 3 cm bitar och lägg ner i grytan. Låt koka upp snabbt, stäng sedan av värmen och rör ner kräftstjärtarna och hackad dill.
Servera.