Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Enkel kycklingwok med hetta


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

400 g kycklingfilé
olja att steka i
4 portioner valfria nudlar (kokta eller sköljda)
1 liten purjolök, strimlad
2 paprikor, urkärnade och skurna i bitar
2 vitlöksklyftor
200 g shitake eller champinjoner
1 liten burk vattenkastanjer
1 liten burk bambuskott
minimajs/broccoli

Woksås:

1 dl torrt vitt vin
1,5 msk kinesisk soja
1 dl vatten
1/2 buljongtärning eller motsvarande fond
2 msk sweet chilisås
1,5 msk majsstärkelse
3 msk oystersås
23 tsk sambal oelek
12 tsk fishsauce (kan uteslutas men gott om ni har hemma)


Instruktioner

Tillaga nudlarna eller skölj lågkolhydratnudlarna.
Vispa ihop woksåsen.
Strimla grönsakerna och kycklingen. Stek kycklingen i olja tills den är klar, rör ner grönsakerna och låt allt fräsa ihop.
Rör ner woksåsen och nudlarna och servera.