Ingredienser
600 g kycklingfilé
2 morötter
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
kokosolja att steka i
1 msk gul curry (indisk i pulver)
400 ml kokosmjölk eller kokosgrädde
skal och saft av 1 lime
1,5 msk konc. Kycklingfond eller 1 buljongtärning
½ dl chilisås (gärna Felix utan socker)
1 msk tamarisoja
ev, salt
1 krm cayennepeppar
Instruktioner
Skär kycklingfilén i strimlor.
Skala och skiva morötterna i slantar, skiva löken och finhacka vitlöken. Skär paprikan i mindre bitar.
Fräs grönsakerna och kycklingen i kokosoljan. Krydda med curry.
Tillsätt kokosmjölk, lime, kycklingfond och chilisås. Smaka av med tamarisoja, salt och cayennepeppar.
Servera med grovt riven blomkål (blomkålsris).