En magisk vistelse på Chateau de Triac

av Åse

Detta med att bo på ett franskt slott skulle jag helt klart kunna vänja mig vid.
Men nu är det slut på det roliga och vi sitter på snabbtåget mellan Cognac / Angouleme och Paris, för vidare färd till Sverige.
(Nu har jag faktiskt hunnit till Stokholm och mitt hotell, det har gått i ett dessa dagar och wifi har varit knaggligt och begränsat)
Det har varit 2 magiska dagar, i princip avskärmade från allt surr och sorl. Ingen TV, inga barn som pockar på uppmärksamhet utan bara vacker natur och omgivning och mycket god mat & dryck.
Jag älskar mat & dryckresor och har haft ynnesten att vara med på ett par stycken där jag fått lära känna produkter och historien bakom.
Jag börjar med lite bilder från gårkvällen när jag och Fredrik här i vårt sällskap hängde lite vid poolen och passade på att tanka lite sol.
09082014-IMG_4499


09082014-IMG_4507
09082014-IMG_4536

09082014-IMG_4542
09082014-IMG_4544

 
Slottet här, Chateau de Triac som alltså är Cognacfamiljen Braastads slott och är helt magiskt vackert! Det ligger i Jarnac, en bit från Cognac.
Se nedan bara ♥︎
08082014-IMG_4265

08082014-IMG_4267
08082014-IMG_4272-2

08082014-IMG_4273-2

08082014-IMG_4278-2
08082014-IMG_4292-2

09082014-IMG_4338-2
09082014-IMG_4340

09082014-IMG_4345
09082014-IMG_4352

09082014-IMG_4357
09082014-IMG_4359
09082014-IMG_4360
09082014-IMG_4361
09082014-IMG_4363

09082014-IMG_4365
09082014-IMG_4367
 
Patrick Braastad är sonson till Sverre Braastad som 1896 flyttade till Frankrike och gifte in sig i Cognachuset Tiffon som sedan lanserade varumärket Braastad. En oerhört intressant och fängslande historia som vi har fått ta del av under 2 dagar.
Det är även Patrick som tagit väl hand om oss där nere och som tagit med oss på historieresan och detaljerat berättat om både Cognactillverkningen, historian om hans farfar och visat oss små guldkorn i området.
Vi har ätit så mycket gott och det är tur att vi hade två hungriga män i sällskapet som fick äta upp det vi inte orkade, haha =)
Är inga problem att äta glutenfritt eller att hålla nere på stärkelse/socker i Frankrike! Alla rätter jag beställde kom med grönsaker och ost är ju perfekt som dessert och finns alltid på menyn! Brödet är bara att skippa om man inte vill ha ju.
Jag som inte dricker Konjak annars har fått prova olika sorter och årgångar av Braastad Cognac. varav den äldsta var 100 år.
Favoriten var Chateau de Triac VCOP+ som är en 10-årig Cognac som vi även fick med oss hem. 
Jag som älskar att smutta på ett dessertvin då och då blev upp över öronen förälskad i Cognac Pineau som är en Cognac blandad med ren Druvjuice. Inte ett vin, inte en likör utan en lite sötare Cognac. MUMS! Har givetvis med en flaska hem.
Något annat som blev en favorit hos os alla är CT, med andra ord Cognac + Tonic, mycket godare än GT (Gin & Cognac)
Första kvällen åt vi på slottet, så mysigt att få äta i matsalen så där intimt, eftersom det bara var vi som bodde där.
(Klicka upp för större storlek)

  I går var det först dags för frukost sedan besök hos Braastad där deras Cognac destilleras, lagras etc. Imponerande och intressant!
En del stora lagringsfat var 114 år gamla med lika gammal Cognac i. På loftet fanns 200-åriga flaskor med Cognac och imponerande samlingar av allt som getts ut i Cognachuset. Där kändes historiens vingslag! Vi fick provat lite olika årgångar och efter det tog vi en gemensam lunch i Cognac.
(Klicka upp för större storlek)
Cognachuset Braastad

 
På kvällen innan vi åkte iväg till kvällens valda restaurang så beundrade vi på Brigitte Bardots bil, en Triumph som hon sålde till en i familjen Braastad. Coolt!!
Maten på restaurangen var helt superb! Jag åt de godaste ostronen jag någonsin smakat och en underbar tonfisk carpaccio!
En fantastiskt rolig och mysig sista kväll fick vi, med såååå många härliga skratt!
(Klicka upp för större storlek)

Som ni förstår så har vi haft det alldeles förträffligt och det bli skönt att ta lite sovmorgon i morgon!
Har hunnit med en söndagsmiddag med Mats & Magnus här i Stockholm ikväll, men mer om det i morgon!
Nuuuuu, SÄNGEN!! =)

2 kommentarer

Michelle 11 augusti, 2014 - 10:00

Jag har skrivit om din bok på min blogg. Här kan du läsa ifall du vill: https://michellesundberg.elsasentourage.se/bakverk-och-desserter/lev-gott 🙂

Svara
Åse 12 augusti, 2014 - 10:16

Vad roligt att du gillar boken! =)

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.