Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Choronsås (Bearnaise med tomat)


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

300 g smör
3 äggulor
4 vitpepparkorn, krossade
2 schalottenlökar
Färsk dragon, färsk persilja
salt, peppar
1/2 dl vatten
1/2 dl rödvinsvinäger
2 msk tomatpuré


Instruktioner

Smält smöret på svag värme i en kastrull. Häll över det klarnade fettet i ny kastrull och häll ut det vita mjölkproteinet.
Finhacka 2 schalottenlökar och lägg hacket i en kastrull tillsammans med 1 liten kvist dragon, vitpepparkorn, rödvinsvinäger och vatten. Låt reducera till hälften (koka ihop).
Sila av lökskyn.
Lägg tre äggulor i en hög bringare, häll ner lökskyn. Sätt stavmixern i botten och sätt igång medan du i en fin stråle häller ner smöret, sakta men säkert. Kör stavmixern upp och ner under tiden. Lägg i lite klippt persilja, dragon och salta och peppra. Rosta tomatpurén i en kastrull / liten stekpanna och rör ner i bearnaisen.
Klart!