God morgon måndag!
Ja se det här skulle jag ju postat i går kväll men jag hann inte klart och vi slappade framför TV:n istället!
Så det får bli ett måndagsinlägg istället =)
Jag sitter och myser framför NYMO nu med en kopp rykande kaffe och är så pepp för veckan! Skolstart i morgon och i dag står BEN på schemat, lär ha svårt att gå i morgon… hehe!
Dagens schema ser ut så här (ibockat)
Tack för de tips på Veckans önsketema som ramlade in igår! Vi kör på STRESS! S ådet inlägget ska jag strrax börja fila på!
Här kommer först inlägget som skulle ut igår =)
________________________________________________________________________________________________________________________
Sööööööndag och inte vilken söndag som helst.
Sista söndagen på Semester 2018.
♥️ Tack lajvet, vilken fin sommar och semester vi haft!
Just nu regnar det och jag njuter faktiskt. Strosat hemma hela dagen. Städat, jobbat, lagat mat.
Men jag är inte klar med värmen, jag vill ha fler vackra varma augustidagar- och kvällar. På torsdag ska det bli 25 grader och sol så jag hoppas att det blir strandväder.
Vi skålade ut semestern igår. Nu är det slut på rosékvällar mitt i veckan. Allt har sin tid.
I går var både Juni och Noel sovandes hos kompisar, Nico var iväg (kom hem senare) så Alice hade oss för sig själv ♥️
Jag hade ju sousvidat oxfilé kvällen innan som jag bestäme mig för att spara till ikväll. Fick bli en planka!
HÄR är lite fler plankor på 56kilo.
Choronsås är ju en bearnaise med tomat – i lööööööve it!
Ett gott sätt att spetsa till bea.
Choronsås (Bearnaise med tomat)
Ingredienser
300 g smör
3 äggulor
4 vitpepparkorn, krossade
2 schalottenlökar
Färsk dragon, färsk persilja
salt, peppar
1/2 dl vatten
1/2 dl rödvinsvinäger
2 msk tomatpuré
Instruktioner
Smält smöret på svag värme i en kastrull. Häll över det klarnade fettet i ny kastrull och häll ut det vita mjölkproteinet.
Finhacka 2 schalottenlökar och lägg hacket i en kastrull tillsammans med 1 liten kvist dragon, vitpepparkorn, rödvinsvinäger och vatten. Låt reducera till hälften (koka ihop).
Sila av lökskyn.
Lägg tre äggulor i en hög bringare, häll ner lökskyn. Sätt stavmixern i botten och sätt igång medan du i en fin stråle häller ner smöret, sakta men säkert. Kör stavmixern upp och ner under tiden. Lägg i lite klippt persilja, dragon och salta och peppra. Rosta tomatpurén i en kastrull / liten stekpanna och rör ner i bearnaisen.
Klart!
Favoritvinet – always!
På min plana så hade jag mitt perfekta blomkålsmos – blir alltid bra!
Älskar saltgurka till kött! 💚
Perfekt duschesse! MUMS!
Njut av måndagen darlings! Hörs senare!
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
10 kommentarer
Åh vad gott! En fråga, kan man göra blomkålsmos på
fryst blomkål? Eller blir det blaskigt? Har bara testat med färsk men den är ju rätt dyr just nu!
ÅH det måste provas i helgen Åse! Har förhandsbeställt din bok idag. Längtar tills den kommer. Behöver lite ny inspiration till hösten känner jag 🙂
Ser ju jättegott ut -får nog provas nån dag.
Du Åse du ska ha tack för alla goda recept o tips som du delar med dej av.
Önskar dej en bra dag.
Ps vem vann blodtrycksmätaren sen?Ds
Plankstek – nyårsaftons standard här. Men borde ju faktiskt göra det lite oftare. Man kan ju ha nästan vilken köttbit som helst, eller varför inte lax..?! Sitter och spånar på NÄR vi ska äta det nästa gång. Känns liiite långt att vänta till nyår.
Måndag – ny vecka, nya rutiner. Terminsstart för ridningen igen. Ger mig halv ångest, då jag redan känner träningsvärken komma, fast jag inte ens kommit till stallet än. Men ser framemot det, hästarna och stallkompisarna och allt runtomkring.
Nu ska jag slänga ihop nån snabb lunch här. Blev sent, då jag hade kvalitetstid med mamma med lite fika och prat och så.
Njut måndagen! Kram 💕
Det ser smarrigt ut! Kan man köra oxfilén i CrockPot istället, tro?
Debt kan man nog göra men vågar inte sia om tid etc, man kan ju inte styra te,peraturen som med sous vide eller ugn men du kan ju använda termometer!
Aldrig lagat planka…..ser otroligt gott ut!
På tal om saltgurka så har jag det typ till allting, lite beroende kanske 🙁
Kram C
Haha jag också! Sååååå gott! =)