Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Dressad rostbiffssallad med parmesan och vitlökssås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

ca 200 g romaticatomater
olivolja, salt och peppar
2 vitlöksolo eller 4 vitlöksklyftor
600 g skivor rostbiff
1 påse (a 65 g) ruccola
50 g hyvlad parmesan
<1 dl pinjenötter
<1 dl cocktailkapris
1/2 mozzarella (a 125 g)

Balsamicodress:
1,5 dl olivolja
1 dl mörk balsamvinäger
2 msk japansk soja
1 rödlök, finhackad
salt, peppar

Vitlökssås:
100 gram naturell färskost (som philadelphia)
1 dl majonnäs (hemmagjord eller Hellmans)
0,75 dl gräddfil
12 vitlöksklyftor
salt och nymalen svartpeppar

Timjanpotatis:
900 g potatis
4 msk olivolja
2 tsk timjan
salt


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Lägg tomaterna, skalad vitlök i en ugnsform. Ringla lite olivolja över och salta och peppra.
Om potatis: Lägg halverad potatis i en påse, häll i olivoljan, salt och timjan och blanda runt. Lägg i samma ugnsform som tomat och vitlök. Ugnsrosta i 30 minuter.
Rör ihop balsamicodressingen.
Vispa ihop vitlökssåsen och smaksätt lite med rostad vitlök.
Montera salladen på stort fat: Börja med ruccola och sedan rostbiffsskivor, dress, tomater, parmesan, kapris, pinjenötter, skivad rostad vitlök, mozzarella och toppa med vitlökssåsen och ringla lite mer dress över.