Ingredienser
- 5 dl vispgrädde
- 1 tsk mald kardemumma
- 1/2 dl Ica Sevia strö eller valfri sötning
- 2 gelatinblad
- Gelé
- 4 skivor ananas, färsk eller konserverad
- 1 granatäpple, kärnorna
- 1 dl ananasjuice
- 1 dl vatten
- 1 msk Ica Sevia strö eller valfri sötning
- 4 gelatinblad
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
- Blanda vispgrädde, kardemumma och sötning i en kastrull. Koka upp och koka därefter i en halv minut. Ta åt sidan och rör ner gelét.
- Häll upp i snygga glas eller skålar. Ställ i kylskåp för att stelna.
- Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Skär ananasen i bitar och blanda med granatäpplekärnorna. Fördela blandningen på pannacottan. Häll juice, vatten, sötning i en kastull. Koka upp och koka därefter i en halv minut. Rör ner gelatinbladen. Låt svalna något innan den fördelas över frukten. Ställ i kylskåp till serveringen.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4