3,K
Underbara, sköna sommarkvällar! ❤️
SMARRIGT!
Skriv ut
En krämig laxgratäng som toppas med räkor, perfekta helg och bjudrätten!
Oj oj vilken gooooood gratäng det här är!
Jag har lite same same but different här i bloggen men denna blev godaste ever! Prova denna!
Kanske redan ikväll? =)
Tillbehör till? Prova Zoodles till, så gott! Annars fungerar ju vanlig pasta, pressad potatis eller en god grönsallad!
Vill ni inte ha lax i? Prova torskfilé!
Underbara, sköna sommarkvällar! ❤️
SMARRIGT!
Skriv ut
Lax- och Grönsaksgratäng
Ingredienser
- 8 portionsbitar laxfiléer
- 1 citron
- citronpeppar
- 12 körsbärstomater
- 1 knippe sparris (8 st)
- 1 purjolök
- 5 dl creme fraiche
- 3 dl grädde
- 4–5 msk hummerfond
- 1/2 dl vitt vin
- salt, svartpeppar
- 150 gr riven smakrik gratängost
- ca 240 g skalade räkor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 gr.
- Lägg laxfileérna i botten på en ugnsfast form.
- Pressa citronen över. Krydda. Putsa sparrisen och skär till samma längd som laxen och lägg ovanpå.
- Halvera körsbärstomaterna och lägg ovanpå. Skölj och strimla purjolöken (det vita) och strö över.
- Koka upp creme fraiche, grädde, hummerfond, vitt vin och smaka av med salt och peppar. Häll över och avsluta med riven ost. Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Lägg på räkorna och låt stå kvar i ugnenn ca 5 minuter utan värme.
Näringsinnehåll
- Portioner: 8
5 kommentarer
Med dom ingredienserna måste den vara utmärkt, ska testa snarast.
Vilket slöseri med råvaror att bara använda toppen på sparrisen.Inte smart.
Ett knippe sparris kostar idag ca 50 kr.
Inte miljövänligt.
I övrigt låter det gott.
Vet du vad som är lite tragikomiskt Henrik? Att varje gång jag ser att det är ett mansnamn som kommenterat så i 98% av fallen så är det en kommentar som antingen tillrättavisar, klappar på huvudet, gnäller, inte klarar av receptets instruktioner, eller som bara vill vara besserwissers. De andra 2% är raringar!
Det står ingenstans i detta receptet att resten av sparrisen ska kastas. Personligen skär jag ner spillet i tunna skivor och har i sallader eller i omeletter.
Vill du ”vara smart”, ha då med hela sparrisen i den här rätten – du har självklart ett val, val har vi ju alla?
Den bästa kommentar jag någonsin har hört. Du är bäst Åse, inte bara på mat. Heja dig!
Tack för alla goda o nyttiga recept. Mary K
Tack rara du! <3