Ingredienser
1 kilo kycklingfilé, strimlat
4–6 msk gul curry
smör eller kokosolja att steka i
1,5 dl cashewnötter
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
2 burkar hela champinjoner
5 dl creme fraiche
3 dl grädde
ev. lite vatten att späda med
1–2 kycklingbuljongtärningar
2 msk tamarisoja
salt och svartpeppar
* Det är även gott med lite chilisås i alternativt mangochutney men det innehåller en del socker
Instruktioner
Stek kycklingen i matfett, pudra över curryn. Finhacka lök och vitlök. Kärna ur och grovhacka paprikan. Rör ner i kycklingen och låt allt fräsa ihop ett tag. Lägg över i tjockbottnad gryta. Rör ner champinjonerna. Rör ner mejerier, buljong (börja med 1) och soja. Låt puttra i 10 minuter. Smaka av med kryddor som ev mer curry och lite svartpeppar.
Servera och toppa med cashewnötter vid servering.